Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων | Κάλεσμα μαθητών και εθελοντών

Έτοιμο να στηρίξει για 7η συνεχή χρονιά μαθητές της Αθήνας, στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, που και φέτος είδε έναν στους δύο μαθητές του να περνούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

To Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων και για τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος). Όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com  ιδανικά έως 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Για τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ) που κατοικούν ή είναι δημότες του Δήμου Αθηναίων και επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα από τα ολιγομελή τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) ατόμων, οι εγγραφές ξεκίνησαν. Πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 5 μ.μ.- 8 μ.μ., στον χώρο του σχολείου (2ος όροφος). Τα μαθήματα είναι καθημερινά -Δευτέρα έως Παρασκευή- τις ώρες 16.00-21.00.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια δομή που δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων το 2012 για την ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων έχει υποστηρίξει ως τώρα περισσότερους από 1.200 μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στον δήμο της Αθήνας, καθώς και άπορους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τη σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, 256 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου φοίτησαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων που λειτούργησε στο νεόδμητο σχολικό κτίριο του 41ου Γυμνασίου, επί της οδού Πάτμου.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τη σχολική χρονιά που τελείωσε, οι 32 από τους 60 μαθητές της Γ’ Λυκείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μαθητές που καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς παρακολούθησαν μαθήματα από τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της επιλογής τους στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Ιονίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και σε πολλά τμήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ). Οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές όπως το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, το Παιδαγωγικό, την Ελληνική και Γαλλική Φιλολογία, την Πληροφορικής και τη Μαιευτική.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Απαιτούμενα  δικαιολογητικά:

  1. Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών
  2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)
  3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ
  4. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  6. Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)
  7. Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοιν. Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)

Δεκτές γίνονται μόνο οι αιτήσεις που συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπημένα) και υποβάλλονται από τον κηδεμόνα του μαθητή/ τριας, ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριο για εξακρίβωση των στοιχείων του. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 8624588

 

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών 2020

Be the first to comment on "Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων | Κάλεσμα μαθητών και εθελοντών"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!