Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για την αντιμετώπιση και αναφορά/καταγραφή εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήναςμέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας – διοργανώνει Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και στελέχη φορέων αναφοράς/καταγραφής εγκλημάτων μίσους (reporting centers), σχετικά με την αντιμετώπιση των ομοφοβικών/τρανσφοβικών/αμφιφοβικών εγκλημάτων μίσους και την αναφορά/καταγραφή τους.

Το Εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού (Rights, Equality and Citizenship Programme of the Europe Union, 2014-2020) Έργου «Βγες Μπροστά: Ενδυνάμωση και υποστήριξη θυμάτων εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων» («Come Forward: Empowering and Supporting Victims of Anti-LGBT Hate Crimes»).[1]

Στην Ελλάδα, το Έργο υλοποιείται από τις οργανώσεις Colour Youth και Praksis – Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Βοηθός Εταίρος είναι ο Συνήγορος του Πολίτη. Ευρωπαϊκός συντονιστής του Έργου είναι το Πανεπιστήμιο της Μπρέσια στην Ιταλία, ενώ υπεύθυνος για την παροχή κατάρτισης είναι ο φορέας Lambda Warsaw (Πολωνία).

Το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο θα έχει διάρκεια 1,5 μέρα και θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Colour Youth, Σαχτούρη 3, Ψυρρή, 4ος όροφος (κοντά στο σταθμό μετρό «Μοναστηράκι») την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου (09:30-17:15 και 09:30-15:00 αντιστοίχως).

Λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων – έως 25 άτομα – θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όλοι-ες οι συμμετέχοντες-ουσες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής και έντυπο εκπαιδευτικό υλικό (Πρακτικό Εγχειρίδιο).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνετε την συνημμένη Αίτηση Συμμετοχής και την αποστέλλετε στον Υπεύθυνο Έργου, κ. Θανάση Θεοφιλόπουλο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  theofilopoulos@colouryouth.gr, το αργότερο έως και 26/09.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ_COLOUR YOUTH

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ_COLOUR YOUTH

 

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Πρόσκληση συμμετοχής σε Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για τα εγκλήματα μίσους

 


[1] Βασικός σκοπός του Έργου «Βγες Μπροστά» είναι η βελτίωση της καταπολέμησης των ομοφοβικών και τρανσφοβικών εγκλημάτων μίσους, μέσω της ενδυνάμωσης και της υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας καθώς και της ενδυνάμωσης των δομών των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Στόχοι του Έργου είναι:

  • Η ευαισθητοποίηση σχετικά με το νομικό και πολιτικό πλαίσιο για την καταπολέμηση εγκλημάτων μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, καθώς και για τα δικαιώματα των θυμάτων που στοχοποιούνται από αυτού του είδους των εγκλημάτων.
  • Η ενθάρρυνση της καταγγελίας εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.
  • Η ενίσχυση της ικανότητας των τοπικών και των επιπέδου βάσης ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων στην αναγνώριση, στην καταγραφή και στην καταγγελία περιπτώσεων εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.
  • Η ενίσχυση της ικανότητας των φορέων παροχής υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων να ανταποκριθούν στις ατομικές ανάγκες των θυμάτων των εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.
  • Η βελτίωση της πρόσβασης των θυμάτων των εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων.
  • Ο εντοπισμός, η συλλογή, η διανομή και η διάδοση βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση των περιορισμένων καταγγελιών εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων που αναπτύσσονται στις χώρες που συμμετέχουν στο Έργο.
  • Η ενίσχυση της δι – υπηρεσιακής προσέγγισης και η οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Διαβάστε Επίσης  Σεμινάρια Πιστοποίησης Πληροφορικής (ΑΣΕΠ-ΕΟΠΠΕΠ): Δωρεάν Εξ' αποστάσεως Εκπαίδευση ή Δια ζώσης Μαθήματα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!