ΕΠΙΟΝΗ | Ημερίδα “Φροντίζοντας τους Φροντιστές – Νεαροί Φροντιστές σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο” | 28.09.2018

Η ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει, στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, στις 15:30 στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ημερίδα που εστιάζει στους ανεπίσημους φροντιστές.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον Εγκέφαλο.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τον καθηγητή ψυχιατρικής κο Γιώργο Χριστοδούλου, τον Δρ. Δημήτριο Κόντη, τη Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου, τον κ. Παναγιώτη Χόνδρο από την ΜΚΟ ΕΠΑΨΥ και τον κ. Αλέξανδρο Οικονόμου από την ΜΚΟ ΕΔΡΑ.

Στην ημερίδα της 28.9.2018 Θα συμμετέχουν επίσης αξιόλογοι ομιλητές από το εξωτερικό όπως ο κος Stecy Yghemonos, εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας Eurocarers, η κα Miia Männikkö πρόεδρος του ΔΣ της ομοσπονδίας EUFAMI και ο Γερμανός Ψυχίατρος και φροντιστής Δρ Reinhard Peuker.

Η εκδήλωση που έχει την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα δώσει την ευκαιρία σε φροντιστές όπως την κ. Dragana Kistner από τη Γερμανία και την κα Stefania Buoni, πρόεδρο της COMIP – Children Of Mentally Ill Parents, από την Ιταλία να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να συζητήσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη φροντίδα ενός συγγενή με χρόνια νόσο.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη του ευρωβουλευτή από την Τσεχία, κ. Tomas Zdechovsky, του πρώην ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χρυσόγελου και της ευρωβουλευτού κας Kostadinka Kuneva.

Η πρώην υπουργός Παιδείας και Υγείας κα Μαριέττα Γιαννάκου θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

 

Το socialpolicy.gr είναι μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει χώρος μόνο για 70 άτομα.

Εγγραφές στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://docs.google.com/forms/d/1nu9fBTGyQDU8KjRJfSLmNNVRR36II4Sb5uPdmLbvUxw/edit

 

Η γλώσσα της ημερίδας θα είναι τα Αγγλικά.

 

 

Διαβάστε Επίσης  Δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Σχολική ηγεσία εν καιρώ πανδημίας: Η τοπική πραγματικότητα»

Be the first to comment on "ΕΠΙΟΝΗ | Ημερίδα “Φροντίζοντας τους Φροντιστές – Νεαροί Φροντιστές σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο” | 28.09.2018"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!