Συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για την υλοποίηση μοριοδοτούμενων σεμιναρίων

>> Με την πιστοποίηση κρατικού Πανεπιστημίου

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, για την υλοποίηση πιστοποιημένων ετήσιων επιμορφωτικών και μοριοδοτούμενων σεμιναρίων για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, τα οποία οδηγούν σε Πιστοποιητικό Ετήσιας Εξειδίκευσης από κρατικό Πανεπιστήμιο. Τα σεμινάρια προσφέρονται σε 5 πόλεις σε όλη την Ελλάδα [Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης] και η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τον Οκτώβριο 2018. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα σεμινάρια:

►     ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ), διάρκειας 500 ωρών

Το πρόγραμμα εστιάζει στην αντιμετώπιση των εμποδίων στην εκπαίδευση και την υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες, στα πλαίσια της Καθολικής Σχεδίασης ή Σχεδίαση για Όλους, που είναι ο συστηματικός τρόπος παροχής εκπαιδευτικών μέσων και υπηρεσιών ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές στη μέγιστη δυνατή έκταση λειτουργικών δυνατοτήτων τους. Περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε εξειδικευμένα κέντρα και δημόσιες δομές ειδικής αγωγής και παρουσίαση σε συνέδριο το καλοκαίρι του 2019. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ειδικό βοηθητικό προσωπικό και όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη γνώση και τα εφόδια, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ώστε μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στη συμπερίληψη μαθητών με αναπηρία ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες στη γενική εκπαίδευση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: https://goo.gl/TLmbwT

 

►     ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Ετερότητα, αποδοχή, ένταξη και σχολείο, διάρκειας 400 ωρών

Στόχος του σεμιναρίου είναι η σχολική ένταξη των προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο είναι σκόπιμο να υποστηριχθεί από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό, αφενός ενημερωμένο σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, αφετέρου ικανό να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Στοχεύει στη βελτίωση και ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων που πρέπει να διαθέτουν τόσο οι έμπειροι εκπαιδευτές όσο και οι νέοι, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Προγραμμάτων Ένταξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται στους τομείς της Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, στελέχη Διοίκησης, πτυχιούχους ΑΕΙ οι οποίοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στους τομείς της Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης, πτυχιούχους οι οποίοι εργάζονται ή σκοπεύουν να εργαστούν σε Κέντρα Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας ή σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πτυχιούχους ΑΕΙ με επιστημονικό ενδιαφέρον για τα αναφερόμενα γνωστικά πεδία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: https://goo.gl/w3pJjq

 

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

 

Διαβάστε Επίσης  2o webinar του KΕΘΕΑ με θέμα «Φυλακές και απεξάρτηση»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!