Το Διεθνές Ανθρωπιστικό Παιδαγωγικό Ρεύμα και η πλήρης ανάπτυξη του ανθρώπου

To Διεθνές Ανθρωπιστικό Παιδαγωγικό Ρεύμα είναι ένα κίνημα διαμορφωμένο από ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης που έχουν ένα κοινό ενδιαφέρον: Την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού παραδείγματος για την πλήρη ανάπτυξη του ανθρώπου. Είναι ένα Ρεύμα που προσκαλεί να σκεφτούμε για το νόημα του «για ποιο λόγο» εκπαιδεύουμε και «πώς» μπορούμε να συνεισφέρουμε στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της νέας γενιάς δίνοντας ένα νέο νόημα στην εκπαιδευτική δράση.

Η οργάνωση «Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία» διοργανώνει μια παρουσίαση για το Διεθνές Ανθρωπιστικό Παιδαγωγικό Ρεύμα, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων (Ναυάρχου Νοταρά 12, Εξάρχεια) και ώρα 11.00 – 15.00.

Δείτε επίσης: Η Ενεργή Μη-Βία

Η εκπαίδευση στο Διεθνές Ανθρωπιστικό Παιδαγωγικό Ρεύμα ξεκινάει από την εμπειρία και έχει σκοπό να ενεργοποιήσει και να ξυπνήσει στις νέες γενιές την διάθεση να κατανοήσουν, να σκέφτονται, να ερευνούν, να μετατρέπουν για να έχουν συνείδηση του εαυτού τους και των πράξεών τους, για να ανοίξουν τον ορίζοντά τους προς ένα μέλλον που επιθυμούν, ανοιχτό σε απεριόριστες δυνατότητες. Περιλαμβάνει ρητά μια δέσμευση για τον πολιτισμό της Μη βίας, καθιστώντας σαφές αυτή την ιστορική στιγμή ότι η βία δεν είναι πλέον αποδεκτή ως τρόπος συνύπαρξης, επίλυσης συγκρούσεων ή επίτευξης στόχων.

Δείτε επίσης: Ανθρωπισμός και Ανθρωπιστές

Την παρουσίαση θα κάνει η Αντρέα Νοβότνυ, πτυχιούχος παιδαγωγικής επιστήμης του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Αυτή την περίοδο κάνει έρευνα πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την μάθηση. Έχει συνδράμει στην συγγραφή του εκπαιδευτικού βιβλίου «Προετοιμάζοντας τον δρόμο για τους νέους καιρούς».

Στο βίντεο που ακολουθεί εκπαιδευτικοί και μαθητές μιλάνε για το Διεθνές Ανθρωπιστικό Παιδαγωγικό Ρεύμα (περιλαμβάνονται αγγλικοί υπότιτλοι).

Πηγή: pressenza.com

 

Διαβάστε Επίσης  "Ταξίδι στις Γειτονιές των Βαλκανίων" | Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους στις γειτονιές της Κάτω Τούμπας και της Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη

Be the first to comment on "Το Διεθνές Ανθρωπιστικό Παιδαγωγικό Ρεύμα και η πλήρης ανάπτυξη του ανθρώπου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!