“Το Together Stronger ήταν μόνο η αρχή”

Η ομάδα του Together Stronger που δραστηριοποιήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο και Αύγουστο 2018 έκλεισε τις δράσεις της και το γιόρτασε.

Τους τελευταίους δύο μήνες στην Αθήνα φιλοξενήθηκε μια ομάδα εθελοντών από διάφορες χώρες (Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Αγγλία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Ρωσία) στο πλαίσιο του project της Κίνησης Εθελοντών SCI Hellas και του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων (ΕΦΠ).

Οι νέοι αυτοί, ηλικίας 18-30 ετών, εργάστηκαν με τις κοινότητες προσφύγων-μέλη του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και οργάνωσαν εκδηλώσεις, εκδρομές, δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά (κεραμεική, ανακύκλωση, ζωγραφική κ.λπ.) και αθλητικές δραστηριότητες.

Σκοπός του δίμηνου αυτού προγράμματος ήταν η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, η γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς και η κοινωνική ένταξη. Η επιτυχία του άνοιξε το δρόμο για την επόμενη ζωηρή και δημιουργική παρέα εθελοντών.

Οι ευχάριστες δημιουργικές δράσεις της ομάδας με τους νέους και τις νέες των προσφυγικών κοινοτήτων οδήγησαν, όπως ήταν επόμενο σε δεσμούς φιλίας που γιορτάστηκαν δεόντως την Παρασκευή, 24 Αυγούστου στον φιλόξενο χώρο της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων με την ολοκλήρωση ενός υπέροχου mural στον εξωτερικό χώρο της για να θυμίζει για πάντα την γνωριμία και τη συνεργασία που γεννήθηκαν εκεί (το δέντρο της φιλίας).

Αποχαιρετιστήρια δράση του Together Stronger ήταν η Human Library που στήθηκε στο Welcommon Hostel στις 25 Αυγούστου κατά την οποία άνθρωποι με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο μοιράστηκαν σαν ανοιχτά βιβλία την ιστορία τους με το κοινό σε μια τόσο συγκινητική όσο και συνειδησιακά προκλητική ατμόσφαιρα.

Όπως λέει και η Giorgia Pettita από την Ιταλία, που συμμετείχε στο πρόγραμμα: «… Ήταν 61 μέρες … αλλαγών. Κάθε μέρα μια συνεχής εξέλιξη. Το ταξίδι μου δεν ήταν στην Αθήνα. Το ταξίδι μου ήταν στη ζεστασιά των ανθρώπων. Στην ανακάλυψη του κόσμου τους, του πολιτισμού τους, των ιστοριών τους … αυτό ήταν το ταξίδι μου. Μοιράζομαι, βιώνω, μαθαίνω. Όλα έγιναν  χάρη στο #TogetherStronger…»

 

Η διαπολιτισμική αγκαλιά του Together Stronger Ιουλίου-Αυγούστου 2018 έχει ανοίξει για τα καλά!

 

Με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της E.E.

Διαβάστε Επίσης  Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Σοβαρές οι επιπτώσεις στην υγεία των αιτούντων άσυλο από την παράταση του περιορισμού κυκλοφορίας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!