Υποβολή προτάσεων για τις επερχόμενες δράσεις στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων επιστρέφουν, έτοιμα και φέτος να δεχθούν πολίτες κάθε ηλικίας. Ο θεσμός που μέχρι σήμερα έχουν αγκαλιάσει περισσότεροι από 27.000 κάτοικοι της Αθήνας, για 4η συνεχή χρονιά κρατά ανοιχτά τα σχολεία μέχρι το βράδυ και τα καθιστά πυρήνα ζωής στη γειτονιά, με προγράμματα εκπαίδευσης, δεξιοτήτων, ψυχαγωγίας και αθλητισμού. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς, ιδιώτες, οργανισμοί, άτυπες ομάδες κλπ, που επιθυμούν να υλοποιήσουν δράσεις τη φετινή χρονιά, που ξεκινά τον Οκτώβριο, μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υπό το συντονισμό του Athens Partnership. Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων συμπεριελήφθησαν φέτος στον κατάλογο βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ το 96% από όσους συμμετείχαν αξιολόγησε τις δράσεις από πολύ καλές έως άριστες. 

Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκή διάκριση για τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, στα τρία χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, έχουν φιλοξενήσει περισσότερες από 400 δράσεις από 140 διαφορετικούς φορείς, στις οποίες συμμετείχαν δωρεάν 27.000 Αθηναίες και Αθηναίοι όλων των ηλικιών: δράσεις εκπαίδευσης, ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, δράσεις αθλητισμού, ψυχαγωγίας κ.ά.

Τα ανοιχτά προαύλια των σχολείων έχουν φύλαξη, καθαριότητα και κάλυψη αστικής ευθύνης για τους συμμετέχοντες καθημερινά έως τις 21.30. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr 

 

Διαβάστε Επίσης  Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων eTwinning για το σχολικό έτος 2020-2021

1 Comment on "Υποβολή προτάσεων για τις επερχόμενες δράσεις στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων"

  1. Ως ΕΔΓΕ βρίσκουμε πως η δράση έχει ενδιαφέρον για τον φορέα μας που αποτελείται από εθελοντές στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της βίας, πρόληψη, κλπ. Τρέχουμε τη γραμμή ΣΟΣ ‘Δίπλα Σου’ για ενδοοικογενειακή βία κι όχι μόνο

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!