Κέντρο Ζωής | Σεμινάρια Εθελοντών τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Τα σεμινάρια εθελοντών στην Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Ζωής ξεκινούν την Κυριακή 4/11.

Όσοι ενδιαφέρεστε να βιώσετε την εθελοντική εμπειρία, να διευρύνετε τις γνώσεις σας και να υποστηρίξετε έμπρακτα την κοινωνική αλλαγή που επιθυμείτε, στείλτε το βιογραφικό σας ή τηλεφωνήστε στα στοιχεία που θα βρείτε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος.

 

Αν θες να γίνεις και εσύ εθελοντής στο Κέντρο Ζωής μπορείς να:

  • Δηλώσεις το ενδιαφέρον σου μέσω τηλεφώνου στο 2310 237040 (9:00 – 17:00 καθημερινά) ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στα info@kentrozois.gr & e.antoniadou@kentrozois.gr, στέλνοντας το βιογραφικό σου. 
  • Πραγματοποιήσεις μία συνέντευξη γνωριμίας στα γραφεία του Κέντρου Ζωής.
  • Παρακολουθήσεις το εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2018.
  • Ενταχθείς σε μία από τις εθελοντικές ομάδες- υπηρεσίες μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Ημερομηνίες πραγματοποίησης της εκπαίδευσης είναι οι ακόλουθες:

Κυριακή 4/11
Σάββατο & Κυριακή 10-11/11
& Κυριακή 18/11

Το Κέντρο Ζωής είναι μία αναγνωρισμένη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1991 με την πρωτοβουλία μίας ομάδας φίλων, με κυρίαρχη φυσιογνωμία αυτή του Frank Olcvary, εμπνευστή και κινητήριο δύναμη του σωματείου.

Η ίδρυση του Κέντρου Ζωής έγινε την περίοδο όπου η ύπαρξη του AIDS και οι συνέπειες του ήταν ήδη γνωστά σε όλο τον κόσμο, με την ελληνική πλειονότητα ωστόσο να έχει άγνοια και ελλιπή ενημέρωση. Από την αρχή της λειτουργίας του, βασικός στόχος του Οργανισμού, είναι αφενός η εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με το AIDS κι αφετέρου η στήριξη των οροθετικών πολιτών, προκειμένου να μην ζουν σε ένα περιβάλλον απομόνωσης, φόβου κι εγκατάλειψης.

Το Κέντρο Ζωής διαθέτει γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αποτελεί την πρώτη ελληνική οργάνωση που με μοναδικά προγράμματα, τεχνογνωσία, επιστημονική κατάρτιση και το μεράκι των ανθρώπων της, συνεχίζει να δουλεύει εντατικά για την εκπαίδευση και την ενημέρωση του κοινού, σχετικά με τον HIV ή/και το AIDS.

Το Κέντρο Ζωής έχει ως κινητήρια αρχή τη στήριξη των ανθρώπων που ζούν με HIV/ AIDS. Με δεδομένο αυτό, προσφέρει πλήθος υπηρεσιών, προκειμένου να υποστηριχθούν οι άνθρωποι που ζουν με HIV, οι οικογένειες τους, οι σύντροφοί τους και ο κοινωνικός τους περίγυρος, με κάθε μορφής βοήθεια (ψυχολογική, κοινωνική, ηθική, νομική, οικονομική, κλπ.)

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ζωής παρέχονται δωρεάν, από άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, με απόλυτη εχεμύθεια και σεβασμό στο απόρρητο κάθε προσωπικής πληροφορίας, και χωρίς καμία διάκριση ως προς το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητά σου.

Την ίδια στιγμή, μέσα από στοχευμένες δράσεις και άρτια προγράμματα εκπαίδευσης, το Κέντρο Ζωής απευθύνεται σε όλα τα κοινά, προσφέροντας έγκυρη και πλήρη ενημέρωση σχετικά με τη  λοίμωξη HIV και το AIDS, την ευαισθητοποίηση ως προς την αναγκαιότητα και τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV, καθώς και την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/ AIDS.  Αυτά, υλοποιούνται σε:

  • Πανεπιστήμια και σχολεία
  • Νοσοκομεία
  • Σωφρονιστικά ιδρύματα
  • Ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες

Ταυτόχρονα, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας του Οργανισμού κατά του στίγματος και της διάκρισης που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με την λοίμωξη HIV, πραγματοποιούνται καμπάνιες ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας για το ευρύ κοινό.

kentrozois.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναγκάστηκαν να κλείσουν τη δομή COVID-19 στη Λέσβο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!