Μετροχρώματα | Εικαστική έκθεση της VSA Hellas στο μετρό Ακρόπολη

από Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 21 Οκτωβρίου

 

Τα έργα της εικαστικής ομάδας της VSA Hellas και της Χριστίνας Βασίλογλου θα σας περιμένουν στο σταθμό μετρό Ακρόπολη για μία ολόκληρη εβδομάδα, στο πλαίσιο του MetroStages της ΣΤΑΣΥ!

Έργα τέχνης με συνδυασμό τεχνικών και εικαστικών μέσων, με χρώμα και διάθεση ταξιδιού. Ένα ταξίδι στην προσωπική έκφραση που αποκαλύπτει την πολυφωνία των μελών της ομάδας της VSA Hellas.  

Υπεύθυνος ομάδας: Νίκος Κόνιαρης, εικαστικός

H VERY SPECIAL ARTS HELLAS είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα συμμετοχής στον πολιτισμό και εμπλουτίζει τη ζωή τους με ευκαιρίες για καλλιτεχνική δημιουργία. Η Very Special Arts Hellas είναι το αντεπιστέλλον μέλος για την Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης VSA INTERNATIONAL ORGANIZATION ON ARTS AND DISABILITY που ιδρύθηκε το 1974 από την Πρέσβειρα Jean Kennedy Smith και σήμερα αποτελεί τμήμα του πολιτιστικού – εκπαιδευτικού ιδρύματος JOHN F. KENNEDY CENTER FOR THE PERFORMING ARTS στην Ουάσιγκτον. Το διεθνές της δίκτυο σήμερα εκτείνεται σε πάνω από 60 χώρες και εξυπηρετεί εκατομμύρια ανθρώπων με αναπηρία. 
Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. («Σταθερές Συγκοινωνίες») ξεκίνησε την πολιτιστική δράση «MetroStages – Νέοι καλλιτέχνες στο Μετρό» τον Μάρτιο του 2016. Στόχος του προγράμματος είναι, αφενός να δώσει τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες (μουσικούς, ηθοποιούς, ζωγράφους, χορευτές, φωτογράφους κ.α.) να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αφετέρου να ξαφνιάσει ευχάριστα τους επιβάτες που επιλέγουν για τη μετακίνησή τους τα μέσα σταθερής τροχιάς. Το MetroStages λαμβάνει χώρα στους σταθμούς Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Κεραμεικός και Πειραιάς, ενώ μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους σταθμούς, αποτελώντας ένα θεσμό που προσφέρει στον πολιτισμό και στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.

 

Διαβάστε Επίσης  Η «σχεδία» των λουλουδιών και της συμφιλίωσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!