Πρόγραμμα Start Project | Για 2η χρονιά μαθήματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για όλες τις ηλικίες

1.600 πολίτες συμμετείχαν σε 250 μαθήματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων του προγράμματος START Project, με την υποστήριξη της Microsoft, στην ιστορική οικία της Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων στην Κυψέλη. 

Το ιστορικό κτίριο, που εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018, λειτουργεί ως ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κόμβος και είναι έτοιμο να υποδεχθεί και φέτος όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Τη νέα χρονιά, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με νέες θεματικές ενότητες και δράσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα επεξεργασίας φωτογραφίας, 3D printing, καθώς και να μάθουν να δημιουργούν το online βιογραφικό τους (digital CV). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μαθήματα για την ηλικιακή ομάδα των 55+ σχετικά με τη χρήση υπηρεσιών που επιτρέπουν ψηφιακές συναλλαγές, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.

Τα μαθήματα -θεωρητικά, πρακτικά, αλλά και εργαστηριακά- έχουν παρακολουθήσει γυναίκες (63%) και άνδρες (37%) κάθε ηλικιακής ομάδας, άνεργοι, φοιτητές και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, όπως και περίπου 130 μαθητές από τοπικά σχολεία που επισκέφθηκαν τον χώρο και ενημερώθηκαν για τις δράσεις. Το START project παρέχει βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Όλα τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.

Το Start Project στοχεύει στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω μιας σειράς ευρύτερων δράσεων που προγραμματίζονται.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: Kέντρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων στην Κυψέλη | Πρόγραμμα START

 

Διαβάστε Επίσης  Συνεργασία Δήμου Αθηναίων με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στους κρίσιμους τομείς της Βίας, Υγείας, Εξαφάνισης και Φτώχειας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!