“Το δικαίωμα στην κατοικία, σε μια Αθήνα που αλλάζει”

Σήμερα 5-10-2018 | 19:00 – 22:οο 
Πλατεία Μερκούρη, Πετράλωνα

Έχεις αναρωτηθεί γιατί είναι τόσο δύσκολο πια να νοικιάσεις σπίτι στην Αθήνα; Γιατί ενώ τα αδιάθετα ακίνητα αυξάνονται μαζί τους αυξάνονται και οι άστεγοι στην πόλη μας; Σ’έχει προβληματίσει το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες της Αθήνας αναγκάζονται να αναζητήσουν στέγη έξω από αυτήν;

Αν κάνουμε μια παύση στην καθημερινότητά μας και κοιτάξουμε τις γειτονιές μας, θα παρατηρήσουμε ότι αλλάζουν. Η οικονομική κρίση μαζί με επιθετικές πολιτικές απέναντι στην κατοικία (όπως οι πλειστηριασμοί) και φαινόμενα τουριστικοποίησης/αστικού εξευγενισμού, που απλώνονται σιγά-σιγά στην πόλη, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο για όσους κι όσες θέλουμε να ζήσουμε στην Αθήνα και σιγά-σιγά φαίνεται να έχουν αλλοιώσει τη φυσιογνωμία ολόκληρων περιοχών.

Έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε ξανά για τις γειτονιές μας. Να προβληματιστούμε για τις επιδράσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου airbnb. Να μιλήσουμε ανοιχτά για τις ευάλωτες ομάδες που ζουν στην σκιά αυτής της πόλης. Η ώρα να μιλήσουμε, να σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε το μέλλον της πόλης μας.

Ως ένα βήμα σ’αυτή τη διαδρομή, συζητάμε για τις πολιτικές στέγασης και τις επιδράσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων, με τους:

Νίκο Κουραχάνη – Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Έυα Παπατζανή –Υποψήφια Διδάκτορας Πολεοδομίας-Χωροταξίας, ΕΜΠ
Όλγα Κλείτσα – Κοινοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Δημοτική Κίνηση – Ανυπότακτη Αθήνα

Διαβάστε Επίσης  Διαδικτυακή ημερίδα "Ευκαιρίες χρηματοδότησης και σταδιοδρομίας για νέους ερευνητές"

Be the first to comment on "“Το δικαίωμα στην κατοικία, σε μια Αθήνα που αλλάζει”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!