Διάλεξη ΑΠΚΥ “Παιδαγωγική ηγεσία και βελτίωση του σχολείου = Edupreneurial Leadership”

Η εκπαίδευση στην εποχή των παγκόσμιων προκλήσεων και των αυξημένων απαιτήσεων για την αποδοτικότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων αναλύεται στη διάλεξη «Παιδαγωγική ηγεσία και βελτίωση του σχολείου = Edupreneurial Leadership» από τον Πέτρο Πασιαρδή, Καθηγητή Εκπαιδευτικής Ηγεσίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η ομιλία εντάσσεται  στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου της Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος συνδιοργανώνεται για 3ο συναπτό έτος από το ΑΠΚΥ, το Σπίτι της Κύπρου και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:30 στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, Αθήνα).

Μέσα από την εισήγησή του ο Πέτρος Πασιαρδής θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LISA (Leadership Improvement for Student Achievement), που καταδεικνύουν τον πολύπλοκο και απαιτητικό ρόλο του διευθυντή σχολείου στη σύγχρονη εποχή, ο οποίος υπερβαίνει τις δυνατότητες ενός ατόμου για αποτελεσματική παιδαγωγική επίδραση και απαιτεί την ύπαρξη διαδραστικών παιδαγωγικών σχέσεων μεταξύ διεύθυνσης και εκπαιδευτικών. Ο ομιλητής θα εμβαθύνει στο Παιδαγωγικό Στιλ Ηγεσίας, θα εξετάσει θέματα διαμορφωτικής αξιολόγησης ως μέρος της παιδαγωγικής ηγεσίας για βελτίωση της διαδικασίας «διδασκαλία-μάθηση» στη σχολική μονάδα και θα καταλήξει με την πρόταση ενός νέου σύγχρονου μοντέλου σχολικού ηγέτη, τον «Εdupreneurial Ηγέτη».

O Πέτρος Πασιαρδής είναι Καθηγητής στο ΑΠΚΥ από το 2006. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ), σύμβουλος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων της Ελλάδας σε θέματα εκπαιδευτικής διοίκησης/πολιτικής και του υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου για θέματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού/εκπαιδευτικού έργου. Εργάστηκε ως Καθηγητής, Επισκέπτης Καθηγητής και Ερευνητής σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης (Umeå University, Lincoln University, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, University of Munster) και της Αφρικής (University of Stellenbosch, University of Pretoria).  Eίναι μέλος των επιτροπών εκδόσεων και κριτής άρθρων πολλών επιστημονικών περιοδικών στα ερευνητικά του πεδία, καθώς και (συν)συγγραφέας των ακόλουθων εκδόσεων: «International Handbook on the Preparation and Development of School Leaders» (συλλογικός τόμος, 2008), «Modeling School Leadership Across Europe: In Search of New Frontiers» (εκδόσεις Springer, 2014), «Εκπαιδευτική ηγεσία: Από την περίοδο της ευμενούς αδιαφορίας στη σύγχρονη εποχή» (Εκδόσεις Μεταίχμιο, επανέκδοση 2015), «Successful School Leadership: International Perspectives» (Bloomsbury Publications, 2016).

 

Διαβάστε Επίσης  Δυνατότητα για εξ αποστάσεως διεξαγωγή των μεταπτυχιακών μαθημάτων στα ΑΕΙ

Be the first to comment on "Διάλεξη ΑΠΚΥ “Παιδαγωγική ηγεσία και βελτίωση του σχολείου = Edupreneurial Leadership”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!