Διάλεξη με θέμα “Κλιματική Αλλαγή, Ερημοποίηση και Μεσογειακά Οικοσυστήματα”

Η Κλιματική Αλλαγή είναι μια από τις σημαντικότερες απειλές που αντιμετωπίζει ήδη ο πλανήτης μας, με τη Μεσόγειο να είναι μία από τις περιοχές που απειλείται με τις πιο σοβαρές επιπτώσεις. Το επίκαιρο θέμα «Κλιματική Αλλαγή, Ερημοποίηση και Μεσογειακά Οικοσυστήματα» πραγματεύεται ο Δρ. Δημήτριος Σαρρής, Διευθυντής του KES Research Centre, για σειρά ετών ΣΕΠ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ειδικός Επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου της Σειράς εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα Διαχείρισης, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, μεταξύ 18.00 και 20.00, στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά), με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση.

Στη διάλεξη θα γίνει παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων των τελευταίων 20 ετών, τα οποία αναδεικνύουν τις σοβαρές επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσουν τα οικοσυστήματα της Ανατολικής Μεσογείου από την κλιματική αλλαγή. Θα δοθεί έμφαση στην ερημοποίηση ως την κύρια απειλή, αλλά και στα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για τον μετριασμό των συνεπειών της.

Την ευθύνη της σειράς των εξειδικευμένων διαλέξεων για την περίοδο Οκτώβριος 2018 – Απρίλιος 2019, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του ΑΠΚΥ, έχουν αναλάβει το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας με επικεφαλής τον Λέκτορα Αντώνη Ζορπά και το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Βογιατζάκη.

Όλες οι διαλέξεις της Σειράς θα πραγματοποιηθούν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (4ος όροφος, Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά) και θα είναι ανοικτές στο κοινό. Τη Σειρά υποστηρίζουν το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ο Σύνδεσμος Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και η Cyta.

 

Διαβάστε Επίσης  1η Ημερίδα για το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης, το Διαζύγιο & την Παιδική Κακοποίηση: Ψυχολογικές & Νομικές Επιπτώσεις

Be the first to comment on "Διάλεξη με θέμα “Κλιματική Αλλαγή, Ερημοποίηση και Μεσογειακά Οικοσυστήματα”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!