Εκπαίδευση στη χρήση υπηρεσιών Διερμηνείας στα Νοσοκομεία | ΜΕΤΑδραση

Η ΜΕΤΑδραση, στο πλαίσιο του προγράμματος ECHO HOSP, πραγματοποίησε εκπαίδευση στη χρήση υπηρεσιών διερμηνείας σε τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – το Παπαγεωργίου, το ΑΧΕΠΑ και το Γεννηματάς – στα οποία παρέχει διερμηνεία σε σταθερή βάση.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης δόθηκαν παραδείγματα για τις αρχές και τις τεχνικές διερμηνείας της ΜΕΤΑδρασης στο πλαίσιο των νοσοκομείων, έγινε ενημέρωση για τη χρήση του εργαλείου ταυτοποίησης γλωσσών και του μηνιαίου προγράμματος κάλυψης διερμηνείας που αποστέλλεται από τη ΜΕΤΑδραση στις Διοικήσεις και στις κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων και διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό της ΜΕΤΑδρασης.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι από διάφορα τμήματα των νοσοκομείων, κυρίως γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Η παροχή υπηρεσιών διερμηνείας από τη ΜΕΤΑδραση στα νοσοκομεία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO).

 

Διαβάστε Επίσης  Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Η Επιτροπή αποφασίζει να καταχωρίσει δύο νέες πρωτοβουλίες

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!