Εκπαιδευτική Τηλεόραση στη Βουλή Τηλεόραση: Διαφορετικότητα

Η Εκπαιδευτική  Ραδιοτηλεόραση μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής παρουσίασε το  Σάββατο  17/11/2018 από  5.00 έως 6.00 μ.μ. μαθητικές δημιουργίες για τον σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Οι μαθητές διαπνεόμενοι από τη νεανική ευαισθησία κατά των συμπεριφορών, διακρίσεων, εκφοβισμού και κοινωνικού αποκλεισμού αναδεικνύουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους. Όταν σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, σεβόμαστε τον Άνθρωπο, την αξία και την προσωπικότητά του. Οι πολιτισμικές και γλωσσικές διαφορές δεν αποτελούν αποδιοργανωτικό παράγοντα, αλλά αντίθετα εκτιμώνται ως εμπλουτισμός.

Οι μαθητικές δημιουργίες  πραγματοποιήθηκαν και  διακρίθηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων που διοργανώνει η Εκπαιδευτική  Ραδιοτηλεόραση.

Εάν επιθυμείτε  να συμμετάσχετε σε  κάποια εκπαιδευτική δράση της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης,  δημιουργήστε μια ταινία σε μια από τις πολλές θεματικές που καλύπτουν οι φετινές δράσεις ή στείλτε την ταινία σας σε κάποιο διαγωνισμό της  Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης με ελεύθερη θεματική. Οι ταινίες που θα ξεχωρίσουν μπορούν να ενταχθούν σε επόμενη εκπομπή.

Ενημερωθείτε για τις νέες εκπαιδευτικές δράσεις: www.i-create.gr

Δείτε την παρακάτω ταινία με τίτλο “Το παιδί με την Κόκκινη Γραμμή” (Δημοτικό Σχολείο Λητής, Διάρκεια: 10′)  από την εκπομπή του Σαββάτου:

 

 

Διαβάστε Επίσης  Ανασκόπηση εξελίξεων στην απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις στην Ευρώπη: κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη

Be the first to comment on "Εκπαιδευτική Τηλεόραση στη Βουλή Τηλεόραση: Διαφορετικότητα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!