“Η καταπολέμηση του φασισμού δεν είναι ριζoσπαστική, είναι απαραίτητη” | Διεθνής Ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού 2018

Η 9η Νοεμβρίου 2018 σηματοδοτεί την 80η μαύρη επέτειο του πογκρόμ «Kristallnacht» (Η νύχτα των Κρυστάλλων) που πραγματοποιήθηκε το 1938 στη Γερμανία και την Αυστρία, μετατρέποντας τις διακρίσεις κατά των Εβραίων που ξεκίνησαν το 1933, σε μια συστηματική δίωξη, η οποία κατέληξε στο Ολοκαύτωμα μόλις τρία χρόνια αργότερα.

Ο φασισμός όμως δεν έπαψε να υπάρχει μετά τις 8 Μαΐου 1945. Σήμερα, ρατσιστικά, φασιστικά και νεοναζιστικά κινήματα βρίσκονται σε άνοδο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι νεοναζί κυνηγούν και επιτίθενται εναντίων μεταναστών, Μουσουλμάνων, Εβραίων, Ρομά, LGBTQ ακτιβιστών, ατόμων με αναπηρίες και άλλων μειονοτήτων, χρησιμοποιώντας τις διαδηλώσεις ως κάλυψη για τα εγκλήματα μίσους. 

Οι νεοναζί και οι φασίστες δεν δρουν μονάχα στους δρόμους: στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα ακροδεξιά κινήματα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, μερικές φορές ακόμη και ως μέρος της κυβέρνησης. Αν και συγκαλύπτουν τον εαυτό τους ως δημοκρατικά κόμματα, χρησιμοποιούν δημόσιο χρήμα και κυβερνητική εξουσία για να δημιουργήσουν μια επαναφορά του αυταρχισμού που ελέγχει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επιβάλλει αυταρχικές αλλαγές στο Σύνταγμα των χωρών τους.

Φοβόμαστε ότι οι απάνθρωπες ενέργειες του φασιστικού καθεστώτος κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, θα επαναληφθούν. Πρέπει να αγωνιστούμε τώρα για να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό. Γι ‘αυτό το λόγο η UNITED για την Διαπολιτισμική Δράση καλεί την κοινωνία των πολιτών να αυξήσει τη φωνή της και να δραστηριοποιηθεί μέσω της εκστρατείας μας με το σύνθημα “Μιλήστε τώρα! Η καταπολέμηση του φασισμού δεν είναι ριζοσπαστική, είναι απαραίτητη!”

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού, η UNITED θα κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών ώστε να λάβει σταθερή στάση εναντίον των Νέο Ναζί και των φασιστών, διαφορετικά η ιστορία είναι καταδικασμένη να επαναληφθεί. Θέλουμε οι άνθρωποι να αναλάβουν δράση στην πόλη, τον δήμο, την περιφέρεια ή τη χώρα τους κατά του φασισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού και του μίσους που βασίζεται στη θρησκευτική πίστη.

Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε την άνοδο του φασισμού στις ρίζες του! Γι ‘αυτό καλούμε μέλη του δικτύου UNITED και ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη να συνεισφέρουν στην εκστρατεία διοργανώνοντας δράσεις και εμπνέοντας την κοινωνία των πολιτών να είναι ενεργή και να στέκεται σταθερά ενάντια στις δεξιές λαϊκιστικές αφηγήσεις. 

If you organise an event, if you publish an article, a video, pictures or posters relating to this day, please send an email to us to 9november@unitedagainstracism.org and we will share it on our campaign Facebook and website.

 

dayagainstfascism.eu

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Χονγκ Κονγκ: Το Συμβούλιο εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τη νομοθεσία περί εθνικής ασφάλειας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!