«Ιστορία, προκλήσεις και προοπτικές των Ανοικτών Πανεπιστημίων: Η περίπτωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου»

«Σειρά Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου» (3ος κύκλος)

 «Ιστορία, προκλήσεις και προοπτικές των Ανοικτών Πανεπιστημίων: Η περίπτωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου»

 

Ανοδική και εξελικτική πορεία ακολούθησε διά μέσου των αιώνων ο θεσμός της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται η μελέτη περίπτωσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) σε διάλεξη του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του Ιδρύματος κ. Χριστόφορου Χριστοδουλίδη*, στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου της Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, που συνδιοργανώνεται για 3ο συναπτό έτος από το ΑΠΚΥ, το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στις 18:30 στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα).

Μέσω ιστορικών αναφορών, οροσήμων και παραδειγμάτων από τη λειτουργία Ανοικτών Πανεπιστημίων σε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αγγλία, η Ολλανδία και η Ισπανία, η εισήγηση αναδεικνύει την εξελικτική πορεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ως εδραιωμένης πλέον μορφής εκπαίδευσης. Στο επίκεντρο τίθενται η αναζήτηση των λειτουργικών και μαθησιακών αλλαγών που επέφεραν στον θεσμό οι τεχνολογικές εφαρμογές, καθώς και η ανάλυση των προκλήσεων της σύγχρονης κοινωνίας και των προοπτικών της ευέλικτης αυτής μορφής εκπαίδευσης ως απόρροια της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης. Κεντρικό σημείο ανάλυσης είναι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ένα από τα πιο σύγχρονα Ιδρύματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

*Ο Χριστόφορος Χριστοδουλίδης απέκτησε Bachelor και Μaster στη Μηχανολογία από το University of Connecticut. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα το 1989 στην General Electric (G.E.) στις Η.Π.Α. Παράλληλα με την εργασία του απέκτησε MBA από το University of Cincinnati. Από το 1999 διετέλεσε διευθυντής στην G.E. σε διάφορες θέσεις, όπως Διευθυντής Αγορών, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου, Διευθυντής Μεθόδων Εργασίας και Διευθυντής Υποστήριξης Πελατών. Τον Απρίλιο του 2006 επαναπατρίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τον Ιούνιο του 2017 ανέλαβε τη θέση του Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου. Συμμετέχει στα κοινά ως μέλος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», στο οποίο εξελέγη Πρόεδρος τον Απρίλιο του 2017.

 

Διαβάστε Επίσης  Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!