4η Ημερίδα: “Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο” | “Ας δούμε το διαφορετικό, διαφορετικά”

Η 4η Ημερίδα: ”Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο”, θα πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης “Δημόσια Υγεία” στις 19 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Ημερίδα αυτή θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή ενός World Cafe. Θα είναι διαρθρωμένη σε τέσσερις θεματικές (τραπέζια) δίνοντας την δυνατότητα στον συμμετέχοντα να επιλέξει να παρακολουθήσει την θεματική της αρεσκείας του.

Στην 4η κατά σειρά ημερίδα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Πατρών ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζος με θέμα “Η Δημόσια Υγεία στο προσκήνιο – Προς ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης”.

Φέτος θα θιγούν κυρίαρχα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, θέματα κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και ”ταμπού”, αμφιλεγόμενου χαρακτήρα όπως (α) οι μετανάστες, (β) το θέμα της αυτοκτονίας στην ελληνική κοινωνία, (γ) ο κοινωνικός στιγματισμός και (δ) τα εμβόλια στη Δημόσια Υγεία.

Στο πρώτο Θεματικό τραπέζι: Μετανάστες και Δημόσια Υγεία θα έχετε τη χαρά και την δυνατότητα να γνωρίσετε και να συνομιλήσετε με ανθρώπους όπως ο κ. Βεΐζης, Διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών χωρίς Σύνορα και ο κ. Τερζίδης, Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΠΝΟ & Αναπληρωτής Διευθυντής Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, ανθρώπους που έχουν επιδείξει σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στο δεύτερο Θεματικό Τραπέζι: Ψυχική Υγεία και Νέες Προκλήσεις θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αφουγκραστούν το ζήτημα της αυτοκτονίας που προβληματίζει την ελληνική κοινωνία μέσα από την ομιλίες του κ. Κατσαδώρου, Ψυχίατρου, Επιστημονικού Διευθυντή Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, ΚΛΙΜΑΚΑ.

Στο τρίτο Θεματικό Τραπέζι: Κοινωνικός Στιγματισμός θα συζητηθεί το ζήτημα του Aids, ένα θέμα “ταμπού” της ελληνικής κοινωνίας μέσα από δύο ανθρώπους, τον κ. Αλεξόπουλο, Επικούρο Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τον κ. Παπάζογλου, Υπεύθυνο Ενδυνάμωσης από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Στο τέταρτο τραπέζι: Εμβόλια και Νέες Εξελίξεις, η κ. Σπούλου Αν. καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Α’ παιδιατρικής Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών θα μας ενημερώσει για θέματα μείζονος σημασία στον τομέα των εμβολίων.

Στην ημερίδα θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε ενημερωτικά περίπτερα και να ενημερωθείτε για τις δράσεις των συλλόγων και των οργανώσεων.

”Ας δούμε το διαφορετικό, διαφορετικά”

 

Διαβάστε Επίσης  Δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Σχολική ηγεσία εν καιρώ πανδημίας: Η τοπική πραγματικότητα»

Be the first to comment on "4η Ημερίδα: “Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο” | “Ας δούμε το διαφορετικό, διαφορετικά”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!