Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Art Therapy στα σχολεία «Όταν το Εγώ συναντά το Εμείς» | ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΤΕΧΝΗ

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ενέκρινε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Art Therapy «Όταν το Εγώ συναντά το Εμείς», που θα υλοποιήσει ο φορέας ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΤΕΧΝΗ σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος.

Το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Art Therapy «Όταν το Εγώ συναντά το Εμείς» είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους 17 Παγκόσμιους, Αναπτυξιακούς Στόχους της UNESCO για την Αειφορία και του Ο.Η.Ε για τη Χιλιετία (Millennium Development Goals), και συγκεκριμένα στους άξονες για την Υγεία, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό. Βασίζεται στην Θεματολογία και τις Αρχές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αγωγή και Προαγωγή Υγείας, Ψυχική Υγεία,  Κοινωνική Συναισθηματική Ανάπτυξη, Βιωματική Μάθηση και στοχεύει στην ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση για όλους.

Η Art Therapy και όλες οι δημιουργικές διαδικασίες γενικότερα, αποτελούν έναν σημαντικό και πρωτοποριακό τρόπο ενεργής/βιωματικής μάθησης και δίνουν την ευκαιρία στο μαθητή μέσα από τη δημιουργική εμπειρία και αλληλεπίδραση, να αναγνωρίσει και να ανακατασκευάσει τον πραγματικό κόσμο, καλλιεργώντας γνώσεις και δεξιότητες, όχι μόνο νοητικές και χειρονακτικές, αλλά κυρίως ψυχοσυναισθηματικές.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε όλα σε όλα τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης της επικράτειας, σε μουσικά και καλλιτεχνικά λύκεια και γυμνάσια, όπως και σε όλες τις βαθμίδες (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια), όπου θα προσαρμόζεται ανάλογα με τα δυναμικά, τις ανάγκες και τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στα περισσότερα μέρη της Ελλάδος και ιδιαίτερo μέλημα του φορέα είναι να υλοποιηθεί στις παραμεθόριες περιοχές. 

 

psychologyart.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Διαδικτυακή Ομάδα Γονέων - Κέντρο Παιδιού & Εφήβου

Be the first to comment on "Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Art Therapy στα σχολεία «Όταν το Εγώ συναντά το Εμείς» | ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΤΕΧΝΗ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!