Νέοι καλλιτέχνες υποστηρίζουν τις δράσεις του We Νeed Βooks και του BOOK & PLAY

Ομαδική Έκθεση

Χώρος: ΒOOK & PLAY, Πλατεία Θεάτρου 10, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος 
Χρόνος: Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 12:00-8:00μμ

Υπάρχουν δώρα που κάνουμε ρωτώντας τον άλλον από πριν τι έχει ανάγκη. Σπάνια όμως θα πει κάποιος “μου λείπει ένα έργο τέχνης” γιατί αφενός μεν θεωρείται πολυτέλεια κι αφετέρου είναι κυρίως θέμα γούστου. Όταν ανοίγουμε ένα δώρο όμως που είναι έργο τέχνης; Ένας κόσμος ξεπηδάει και μας πλουτίζει! Έρχεται κάθε φορά να μας συναντήσει ελαφρώς αλλαγμένος και ανανεωμένος, με την θέρμη ενός καλού φίλου!

Η Πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας είναι ο προτεινόμενος χώρος για να παντρέψει την καλλιτεχνική με την εμπορική δραστηριότητα. Το παλιό GURU μας παραχωρήθηκε προσωρινά από τον Δήμο Αθηναίων μέσα από το πολιτικό πρόγραμμα ΠΟΛΗ ² στο πλαίσιο της δράσης Κατάστημα στο Κέντρο – περιοχή παρέμβασης Πλατεία Θεάτρου. Εκεί θα αναδείξουμε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς με αφορμή τις γιορτές! Ο σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε οικονομικά τις δράσεις που κάνουμε στο πλαίσιο της πολυγλωσσικής βιβλιοθήκης We Need Books (αφηγήσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών, μαθήματα μουσικής, μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές και εκθέσεις) αλλά και όλο το εγχείρημα BOOK & PLAY που φιλοξενείται στον χώρο σε συνεργασία με την οργάνωση Challedu.

Οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα είτε με νέα έργα είτε με παλιότερα, ανταποκρίθηκαν πρωτίστως επειδή θέλουν να στηρίξουν τον σκοπό μας και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Θέλουμε να τους προωθήσουμε και να τους αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα θα καλωσορίσουμε ιδιαίτερα ανθρώπους που δεν επισκέπτονται συχνά γκαλερί γιατί ίσως να θεωρούν πως πρόκειται για έναν άλλο κόσμο που δεν τους αφορά. Θα βρουν στο BOOK & PLAY μια ποικιλία δημιουργημάτων μικρών και μεγαλύτερων, εφαρμοσμένων και εικαστικών, που ανταποκρίνονται σε κάθε οικονομική δυνατότητα. Ελάτε στο BOOK & PLAY! Να χαζέψετε, να θαυμάσετε, να εμπνευστείτε, να αγοράσετε, αλλά πάνω από όλα να γνωριστείτε με έναν νέο χώρο, με τι πράγματα προσφέρει, και να μας υποστηρίξετε!

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά :
Αύγουστος Βεϊνόγλου, Έλλη Βέλλιου, Ρόζυ Βούτσα, Εύα Γιαννακοπούλου και Άρης Ζεντ Γιαννακόπουλος, Χαρά Κουή, Ευδοκία Κύρκου, Παντελής Κωνσταντίνου,Μάγδα Λαμπροπούλου, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Κατερίνα Μητράκου, Άγγελος Μπαράϊ ,  Δέσποινα Νισυρίου, Ναντίρ Νούρι, Υακίνθη Οικονόμου, Μαίρη Ρουσσιώτη, Δήμητρα Σκανδάλη, Θάνος Σκούρτης, Γιάννης Συντιχάκης, Ερατώ Ταγαρίδη, Μάρθα Τζαβάρα , Αριστέα Χαρωνίτη, Joseph Stokes.

 

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο: “Ο δημόσιος χώρος της Αθήνας από την οπτική του φύλου”

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!