Σύσταση Επιτροπών Ισότητας σε Δήμους και Περιφέρειες

Υπογράφηκε χθες 5 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας,  σε εκδήλωση για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και την Οικογένεια, Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Υφυπουργού Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ. 

Πρόκειται για πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της Ισότητας των Φύλων σε συμμαχία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο στόχος αυτός περιλαμβάνεται στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ισότητα των Φύλων και την καταπολέμησης της έμφυλης βίας το οποίο εισάγεται το αμέσως προσεχές διάστημα στη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό, θεσμοθετείται η υποχρεωτική σύσταση Δημοτικών και Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας ως τοπικοί θεσμοί προώθησης των πολιτικών ισότητας και υποστήριξης των γυναικών μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, με το Σύμφωνο Συνεργασίας ανοίγεται η δυνατότητα οι αρμόδιοι κρατικοί οργανισμοί για την Ισότητα και οι Δήμοι να κάνουν κοινές δράσεις σε τέσσερις άξονες:

  • την εκπαίδευση στελεχών και εθελοντών των Δήμων σε θέματα διαχείρισης θεμάτων ισότητας και έμφυλης βίας,
  • τη δημιουργία νέων συμβουλευτικών υπηρεσιών, δομών φιλοξενίας και σύνδεσής τους με την τηλεφωνική υπηρεσία 15900 στα πρότυπα και σε δικτύωση με υπηρεσίες της ΓΓΙΦ (Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων) υπό την εποπτεία των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας Φύλων,
  • τη δημιουργία ομάδων εργασίας με την συμμετοχή της ΓΓΙΦ, του ΚΕΘΙ, της ΚΕΔΕ και των Δήμων για την αναζήτηση χρηματοδοτήσεων για την εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων ισότητας και
  • την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας υπό τις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας Φύλων για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την επιμόρφωση, την έκθεση προϊόντων γυναικείων ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) σε ανεκμετάλλευτα δημοτικά ακίνητα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Έμφυλη Βία στην εποχή του Covid-19 - Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης 400 γυναικών

Be the first to comment on "Σύσταση Επιτροπών Ισότητας σε Δήμους και Περιφέρειες"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!