Εθελοντής/τρια για κοινωνική εργασία στον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης του Εντός#Εκτός

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης του Εντός#Εκτός, ο οποίος λειτουργεί σε σταθερή βάση τα τελευταία χρόνια με εξειδικευμένο προσωπικό του Συλλόγου Εντός#Εκτός, απευθύνεται και παρέχει υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, στους ανήλικους με παραβατική συμπεριφορά, οι οποίοι παραπέμπονται από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων των Δικαστηρίων Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα υποστηρικτικών δράσεων του Συλλόγου.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού, παρέχονται και στις οικογένειες ή κηδεμόνες των παιδιών, με στόχο την ευρύτερη στήριξη του περιβάλλοντος των ανηλίκων και την προσπάθεια αναδόμησης και βελτίωσης ενός ευρύτερου πλέγματος σχέσεων και συνθηκών, που συμβάλλουν σε μια ολοκληρωμένη και περισσότερο μακροπρόθεσμη βελτίωση των συνθηκών και όρων, αρχικά  προστασίας και στη συνέχεια ανάπτυξης της προσωπικότητας και κοινωνικής λειτουργικότητας των ανήλικων. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια, με τους εξειδικευμένους συνεργάτες του Συμβουλευτικού Σταθμού και εθελοντές, να παρέχεται και ενημέρωση για θέματα προνοιακής υποστήριξης οικογενειών των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (προβλήματα στέγασης, σίτισης, ανεργίας) και διαβιούν κάτω του ορίου της φτώχειας.

Η προσφερόμενη θέση εθελοντή/τριας αφορά την παροχή Κοινωνικής Υποστήριξης και πληροφόρησης των ωφελούμενων του Συμβουλευτικού Σταθμού από πτυχιούχο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, σε συνεργασία με το προσωπικό και την Υπεύθυνη λειτουργίας του Σταθμού. Ο χρόνος που απαιτείται είναι 4ώρες ανα εβδομάδα. Παράλληλα, παρέχεται εκπαίδευση, εποπτεία και Βεβαίωση Παροχής Εθελοντικού Έργου.

 Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν το Δελτίο:

http://www.entos-ektos.com/

και να το αποστείλουν με email στη διεύθυνση info@entos-ektos.com έως τις 10.2.2019.

 

Διαβάστε Επίσης  Lockdown: Οι κλήσεις απόγνωσης στο 10306 - Μοναξιά και άγχος

Be the first to comment on "Εθελοντής/τρια για κοινωνική εργασία στον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης του Εντός#Εκτός"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!