Επιμόρφωση κρατουμένων στο πλαίσιο της δράσης διάχυσης της επιστήμης από το ΕΑΑ σε σωφρονιστικά καταστήματα

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας.

Μέσα στον Δεκέμβριο 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο β’ κύκλος επιμόρφωσης κρατουμένων, στα πλαίσια της δράσης διάχυσης της Επιστήμης και κοινωνικής προσφοράς που οργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της συνεργασίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έγιναν μέσα στον Δεκέμβρη επιμορφωτικά σεμινάρια σε τρία σωφρονιστικά καταστήματα.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου, από τα στελέχη του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Ε.Α.Α., κ. Τσιμπίδα Δημήτριο και κ. Παναγιώτη Ευαγγελόπουλο. Η δεύτερη επίσκεψη έγινε στις 7 Δεκεμβρίου στις φυλακές της Πάτρας, από τα μέλη της ομάδας διάχυσης επιστήμης του Κεντρου Επισκεπτών Πεντέλης του Ε.Α.Α, Δρ. Βαγγέλη Κολοκοτρώνη και Δρ. Λάζαρο Κουτουλίδη. Η τρίτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου στις φυλακές της Δομοκού, από τον κ. Τσιμπίδα Δημήτριο και κ. Παναγιώτη Ευαγγελόπουλο, από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Ε.Α.Α.

Η ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός των κρατουμένων και του προσωπικού ήταν μεγάλη, γογονός που ωθεί το Ε.Α.Α. στη συνέχιση της πολύ σημαντικής αυτής δράσης. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έλαβε ευχαριστήριες επιστολές από τους διευθυντές των καταστημάτων, όπως αυτή του Μαλανδρίνου, η οποία αναφέρει:

“Το σύνολο του προγράμματος εντυπωσίασε τους κρατουμένους, οι οποίοι διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους καθ’ όλη τη διάρκειά του, εκφράζοντας συχνά τις απορίες τους και ζητώντας επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με όσα τους παρουσιάζονταν… θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη επιθυμία μας για συνέχεια της εν λόγω δράσης, καθώς την θεωρούμε πολύ σημαντική, σε επίπεδο θεσμικών παρεμβάσεων και ότι συμβάλλει τα μέγιστα στην στήριξη των κρατουμένων, ομαλοποιώντας την κοινωνική τους επανένταξη”.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται μέσω ειδικής διαδραστικής παρουσίασης με θέματα αστρονομικά, όπως π.χ. για τον Ήλιο και τις επιδράσεις του. Χαρακτηριστικά, η συμμετοχή των μαθητών στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ήταν πολύ συγκινητική. 

 

Διαβάστε Επίσης  Πρόσβαση σε θεμελιώδεις υπηρεσίες για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα στην Ευρώπη

Be the first to comment on "Επιμόρφωση κρατουμένων στο πλαίσιο της δράσης διάχυσης της επιστήμης από το ΕΑΑ σε σωφρονιστικά καταστήματα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!