Νέστωρ | Ξεκινάει ο νέος κύκλος συναντήσεων του Σχολείου Φροντιστών

Ολοκληρωμένη εκπαίδευση για την Άνοια σε 6 μόλις συναντήσεις!

Ξεκινάει τον Ιανουάριο ο νέος χειμερινός κύκλος συναντήσεων του Σχολείου Φροντιστών, το οποίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης που απευθύνεται σε φροντιστές ασθενών με νόσο του Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας.

Στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 17:30, η ψυχολόγος του Κέντρου Alzheimer Μαρία – Ισμήνη Κερώση θα μιλήσει με θέμα «Άνοια: κλινική εικόνα, διάγνωση και στάδια (εξέλιξη) της νόσου».

Ο κάθε κύκλος του Προγράμματος αποτελείται από 6 συναντήσεις, συνολικής διάρκειας δύο ωρών, στις οποίες πραγματοποιείται μια βασική ομιλία διάρκειας 20 λεπτών από έναν επαγγελματία υγείας και ακολουθεί συζήτηση μαζί με καφέ.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες, ημέρα Τετάρτη, από τις 17:30 έως τις 19:30, δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας καθώς και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας παράλληλα λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Χώρος διεξαγωγής των συναντήσεων είναι η αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» (2ος όροφος), στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Το Πρόγραμμα «Σχολείο Φροντιστών» εντάσσεται στο πλαίσιο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια στο Δήμο Αθηναίων, μεταξύ της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (Ε.Γ.Γ.Ε.) και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων.

Συντονίστρια του Προγράμματος είναι η ψυχολόγος κ. Έλενα Ζέρβα, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Alzheimer Κυψέλης της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer: 210-8235050, 210-8235620.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ενημερωτικών ομιλιών εδώ.

Διαβάστε Επίσης  Κοινοτική Ψυχιατρική: εργασία σε δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην κοινότητα

Be the first to comment on "Νέστωρ | Ξεκινάει ο νέος κύκλος συναντήσεων του Σχολείου Φροντιστών"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!