Πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» | Very Special Arts Hellas

Η Very Special Arts Hellas Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, έχει την χαρά να σας ανακοινώσει την έναρξη του νέου της συναρπαστικού προγράμματος  «Ταξιδεύοντας την Τέχνη».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υλοποιείται από την VSA Hellas με τη στενή συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και αποσκοπεί στον εντοπισμό και την ευρεία προβολή του έργου Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών με αναπηρία και στην αποδοχή από την κοινωνία του δικαιώματος της συμμετοχής τους στην παραγωγή πολιτιστικού έργου.

Στο πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη»  θα πραγματοποιηθούν παράλληλα οι εξής σημαντικές ενέργειες:

Έκδοση συλλεκτικού λευκώματος

Τα 25 έργα, μαζί με τα 25 χειρόγραφα θα αποτελέσουν επίσης το υλικό της  Έκθεσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», η οποία θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα στο Ιστορικό Αρχείο του Ομίλου  Πειραιώς, τον Οκτώβριο του 2019. Κατόπιν, η έκθεση θα τύχει ευρείας προβολής «ταξιδεύοντας» σε Βόλο, Ιωάννινα, Σπάρτη και Τήνο, όπου θα πλαισιωθεί και από καλλιτεχνικές δράσεις των ομάδων της Very Special Arts Hellas και από βιωματικά εργαστήρια για άτομα με και χωρίς αναπηρία.Το συλλεκτικό λεύκωμα θα είναι το αποτέλεσμα μιας «σύμπραξης» ανάμεσα σε 25 επιλεγμένους εικαστικούς με αναπηρία και 25 διακεκριμένους λογοτέχνες οι οποίοι θα αντλήσουν έμπνευση από ένα συγκεκριμένο έργο ο καθένας.

Συγκρότηση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεγάλης εμβέλειας Ψηφιακού Μητρώου Εικαστικών με Αναπηρία,  από όλη την ελληνική επικράτεια, που θα συμβάλλει τόσο στην προβολή όσο και στη διατήρηση και αξιοποίηση από την καλλιτεχνική κοινότητα του έργου των εικαστικών με αναπηρία. Το υπό κατασκευή Μητρώο θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

Η VSA Hellas καλεί λοιπόν για τη συνδρομή φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στο χώρο της αναπηρίας/τέχνης σε τοπικό επίπεδο, να συνεργαστούν μαζί της σε αυτή την προσπάθεια, που αποβλέπει στην καταγραφή και προβολή του έργου Ελλήνων εικαστικών με αναπηρία, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει το πρόγραμμα πανελλήνια εμβέλεια.

Συγκεκριμένα, καλεί να γίνει κοινοποίηση του προγράμματος σε καλλιτέχνες με αναπηρία άνω των 18 ετών και σε περίπτωση εντοπισμού ενδιαφερόμενου καλλιτέχνη, να αποστέλλονται τα στοιχεία επικοινωνίας του, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του, ώστε η VSA Hellas να επικοινωνεί μαζί του/της.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις
Τηλ.210 7710847
 info@vsahellas.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Πορεία υλοποίησης του Έργου PEGASUS – Αντιμετωπίζοντας το έμφυλο χάσμα στις συντάξεις στην Ελλάδα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!