Σεμινάριο: “Ψύχωση και Έγκλημα” | περί Ψυχής

Η ψύχωση για πολλά χρόνια (αν όχι και σήμερα) ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διάπραξη εγκληματικής πράξης με αποτέλεσμα την ανάδυση προκαταλήψεων και τη δημιουργία ενός φόβου απέναντι στους ψυχωτικούς. Πρόσφατες έρευνες εντοπίζουν μια συσχέτιση μεταξύ ψύχωσης και εγκλήματος, με τη φύση αυτής της συσχέτισης να παραμένει ένα αίνιγμα. Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι πολλές φορές η εγκληματική συμπεριφορά δεν είναι τυχαία αλλά προβλεπόμενη και με κίνητρο ενώ σε άλλες περιπτώσεις εκδηλώνεται με απρόβλεπτο τρόπο ως απόρροια των ψευδαισθήσεων και παραισθήσεων του ατόμου. Ποια η σχέση τελικά της ψύχωσης με το έγκλημα? Τι είδους εγκλήματα διαπράττουν οι ψυχωτικοί και που οφείλεται αυτή η προκατάληψη του ευρύτερου πληθυσμού?

Θεματικές Ενότητες

Ορισμός των ψυχώσεων – χαρακτηριστικά & διαγνωστικά κριτήρια

Ψευδαισθήσεις & παραισθήσεις

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος

Ο ρόλος του θύματος – τα κίνητρα

Ο ψυχικά ασθενής στο δικαστήριο: το ακαταλόγιστο ή μειωμένος καταλογισμός

Μελέτη υποθέσεων

Συζήτηση – σχολιασμός 

 

Εισηγήτρια: Κατερίνα Λεβάκη, Ψυχολόγος, Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, Μέλος ΣΕΨ, Διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

 

Ημερομηνία: 12/01/2019

Ώρα 5.00μ.μ.-9.00μ.μ.

Τοποθεσία «περί Ψυχής»

Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τηλ.Επικοινωνίας  210-80.68.212  και  694-996.7997

Κόστος 35 ευρώ

Για φοιτητές 25 ευρώ

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

*Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το ”περί Ψυχής” και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 

“περί Ψυχής”

 

Διαβάστε Επίσης  Online Κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Ψυχοπαθολογίας | Κέντρο περί Ψυχής

Be the first to comment on "Σεμινάριο: “Ψύχωση και Έγκλημα” | περί Ψυχής"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!