Σεμινάριο: “Serial Killers: Ποιοί πραγματικά είναι” | περί Ψυχής

Παρά τον έντονο φόβο που μας προκαλούν τα βίαια εγκλήματα που διαπράττουν οι κατά συρροή δολοφόνοι, δεν παύουν ταυτόχρονα να μας ασκούν κάποια γοητεία και να μας ξυπνούν το μικρόβιο του detective. Η αέναη προσπάθεια των εγκληματολόγων, των ψυχολόγων και των πρακτόρων να τους συλλάβουν πριν τελέσουν το επόμενο έγκλημα, να τους κατανοήσουν και να ανακαλύψουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν serial killer, πολλές φορές πέφτει στο κενό, υπενθυμίζοντάς μας την πολυπλοκότητα της ψυχοπαθολογίας ενός ατόμου. Από την άλλη πλευρά, τα ΜΜΕ χτίζοντας το στερεότυπο του στυγερού εγκληματία που ζει δίπλα μας, συμβάλλει στον ηθικό πανικό που δημιουργείται τρέφοντας έτσι το φόβο θυματοποίησης των πολιτών. Ποιοί είναι τελικά οι serial killers; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιούν από τους άλλους εγκληματίες και ποια η αιτιολογία του φαινομένου;

Θεματολογία σεμιναρίου

Εννοιολογικός προσδιορισμός του serial killing
Serial killing – mass murder – spree killing
Ιστορική αναδρομή του φαινομένου
Η παγκοσμιότητα του φαινομένου – επιδημιολογία
Κατηγοριοποίηση των serial killers
Άντρες VS γυναίκες serial killers
Το προφίλ του serial killer
Αιτιολογικές προσεγγίσεις του φαινομένου
Video – case studies
Συζήτηση – σχολιασμός

Εισηγήτρια:  Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά, Κοινωνική Λειτουργός – Εγκληματολογία & Ποινικό Δίκαιο (MSc), PhD

Ημερομηνία 19/01/2019
Ώρα 5.00μ.μ.-9.00μ.μ. 
Τοποθεσία «περί Ψυχής»
Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Τηλ.Επικοινωνίας  210-80.68.212  και  694-996.7997
Κόστος 35 ευρώ
Για φοιτητές 25 ευρώ
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

*Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το ”περί Ψυχής” και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.  

“περί Ψυχής”

 

Διαβάστε Επίσης  Εκπαίδευση & Πιστοποίηση SPSS - Νέα Τμήματα Δια ζώσης ή με Εξ'αποστάσεως Εκπαίδευση | Στατιστικές Αναφορές και Ανάλυση Δεδομένων

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!