Έκθεση UNICEF | Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά 2019

Ανθρωπιστική Δράση για Παιδιά 2019 (Επισκόπηση)

Προστασία των παιδιών σε κρίση από όλες τις απειλές για την υγεία, ευημερία και αξιοπρέπειά τους

Η συγκεκριμένη έκδοση της Έκθεσης της UNICEF σχετικά με την ανάγκη ανθρωπιστικής δράσης υπογραμμίζει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που επηρεάζουν τα παιδιά και τις οικογένειες σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως και τα επιτεύγματα της UNICEF και των εταίρων της ως απόκριση σε αυτές τις κρίσεις. Σημειώνοντας πώς περισσότερες βίαιες συγκρούσεις μαίνονται σήμερα από ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού 30 χρόνια πριν, η Έκθεση περιγράφει ακόμη τις πρωτοβουλίες της UNICEF για τη βελτίωση της ποιότητας της ανθρωπιστικής απόκρισης για το 2019 – ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα πλαίσια υψηλού κινδύνου.

Η βία κατά των παιδιών λαμβάνει πολλές δόλιες μορφές. Σε σπίτια, σχολεία, κοινότητες και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο, εκδηλώνεται μέσω εξουθενωτικής σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης. Σε καταστάσεις ανθρωπιστικών κρίσεων – ειδικότερα σε όσες δημιουργούνται μέσω αδιάκοπων ένοπλων συγκρούσεων – η βία μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο, σε σοβαρό τραυματισμό ή/και σε μόνιμα τραύματα. Οι μορφές βίας επηρεάζουν επίσης τα παιδιά όταν οι ανθρωπιστικές κρίσεις τους στερούν την υγεία, τη διατροφή, το νερό και τις συνθήκες υγιεινής, την εκπαίδευση και έτερες βασικές ανάγκες.

Η Έκθεση Humanitarian Action for Children 2019 υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη προστασίας των παιδιών σε κρίση από όλες αυτές τις απειλές για τη ζωή, ευημερία και αξιοπρέπειά τους.

Οι πιο επίμονοι κίνδυνοι αντιμετωπίζονται από εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά που ζουν σε περιοχές που επηρεάζονται από παρατεταμένες συγκρούσεις. Περισσότερες χώρες εμπλέκονται σε εσωτερικές και διεθνείς διενέξεις από ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 30 έτη. Και κάθε σύγκρουση συνοδεύεται από τρομερές συνέπειες για τα παιδιά, που είναι πάντα εκ των πλέον ευάλωτων πληθυσμών.

Στις χειρότερες περιπτώσεις, τα παιδιά αντιμετωπίζουν κίνδυνο άμεσης βλάβης από στοχευμένες και αδιάκριτες επιθέσεις, όπως και από κακοποίηση και σεξουαλική βία και έμφυλη βία, απαγωγή και στρατολόγηση σε ένοπλες δυνάμεις και ομάδες. Αν αποτύχουμε να τερματίσουμε αυτές τις παραβιάσεις – και αν οι θύτες δεν τεθούν υπόλογοι για τη διάπραξη αυτών – τα παιδιά θα μεγαλώσουν εκλαμβάνοντας τη βία ως φυσιολογική, αποδεκτή ακόμη και αναπόφευκτη.

 ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΤΟ 2019

 

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ 2019

 

Δείτε το σύνολο της Συνοπτικής Έκθεσης εδώ

Μετάφραση / Απόδοση: Ντούνης Ανδρέας

Πηγή: unicef.org

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Ο σεβασμός και η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού περνάει από το χέρι μας

Be the first to comment on "Έκθεση UNICEF | Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά 2019"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!