Διεθνές συνέδριο “Re-framing the Migrant Situation in Europe”

Η Inter Alia και το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σας προσκαλεί στο 2ήμερο συνέδριο “Re-framing the Migrant Situation in Europe. Critical Issues in Policy-Making and Cross-disciplinary Approaches”.

Στόχος του συνεδρίου είναι να επανεξετάσει τις Ευρωπαϊκές μεταναστευτικές πολιτικές και να διερευνήσει τους παράγοντες που τις καθορίζουν. Στην κατεύθυνση αυτή, θα τεθούν βασικά ερωτήματα σχετικά με την άφιξη πολιτών τρίτων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την αντιμετώπιση της κατάστασης και την ένταξη των νέων πληθυσμών σε συνάρτηση με υπάρχουσες προκλήσεις των κοινωνιών υποδοχής. Εστιάζοντας στο νομικό πλαίσιο, στο φύλο, στο χώρο, στην εκπαίδευση και την οικονομία και με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, ακτιβιστών και θεσμικών εκπροσώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συζητηθούν ποικίλες θεωρητικές προσεγγίσεις και χρήσιμες πρακτικές με στόχο την παραγωγή βιώσιμων προτάσεων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Δείτε τα θέματα του συνεδρίου 

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις μη-τυπικής μάθησης και μία συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού με εκπροσώπους φορέων από δέκα Ευρωπαϊκές χώρες.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

 

Για την συμμετοχή σας παρακαλούμε συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα:

https://bit.ly/2sHaVDC

 

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης ‘The Citizens are United (TCAU)’, η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ‘Europe for Citizens’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, υπάρχει η δυνατότητα για sponsorship 5 ατόμων που θέλουν να παρακολουθήσουν και τις 2 ημέρες του συνεδρίου, καλύπτοντας διαμονή, γεύματα και έξοδα μετακίνησης μέχρι 100 ευρώ. Διαβάστε την σχετική Πρόσκληση/ sponsorship και δηλώστε συμμετοχή έως 17 Φεβρουαρίου!

Ποιοι είμαστε;
Η Inter Alia είναι ένας πολιτειακός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, με ενεργό δράση στα πεδία της εκπαίδευσης, της εργασίας νέων και του πολιτισμού με σκοπό:
Την προώθηση και ενίσχυση της πολιτειακής δράσης, καθώς και της διασύνδεσης και της αποτελεσματικότητας της κοινωνίας των πολιτών στην άσκηση επιρροής στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε κάθε επίπεδο˙
Την ενδυνάμωση των νέων και την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης μέσω της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και της πολιτειακής και κοινωνικής συμμετοχής
Την αντιμετώπιση των διαπροσωπικών και δι-ομαδικών στερεοτύπων και την ενίσχυση της διαπολιτισμικής κατανόησης μέσα και έξω από τα αντιληπτά όρια της Ευρώπης, ως ένα μέσο για την επίτευξη της ειρήνης και της ευζωίας.

Χρήσιμες πληροφορίες
Διεθνές Συνέδριο: “Re-framing the Migrant Situation in Europe. Critical Issues in Policy-Making and Cross-disciplinary Approaches”
Ημερομηνίες: 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2019
Χώρος διεξαγωγής συνεδρίου: Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Αριστοτέλους 1 και Λεωφόρος Αθηνών, 20132, Κόρινθος), Αίθουσα 1
Χώρος διεξαγωγής παράλληλων δράσεων: Αίθουσα 2
Γλώσσα: Αγγλικά
Είσοδος: Ελεύθερη

Οργανωτική ομάδα
Inter Alia: Μυρτώ Γαλάνη, Ρεβέκκα Κεφαλέα, Κατερίνα Ρέτζου, Νίκος Παπακώστας

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: καθηγητής Αστέρης Χουλιάρας, καθηγήτρια Βασιλική Λαλαγιαννη, επίκουρος καθηγητής Σωτήρης Πετρόπουλος.

Επικοινωνία: tcau.conference@gmail.com

 

Διαβάστε Επίσης  Οι άδειες διαμονής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!