Εισαγωγικός Κύκλος Εκπαίδευσης στο Πεδίο των Εξαρτήσεων – Άνοιξη 2019

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, στο πλαίσιο των δράσεων εκπαίδευσης που υλοποιεί, πραγματοποιεί αυτόνομο εισαγωγικό κύκλο θεωρητικής εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων συνολικής διάρκειας 30 διδακτικών ωρών. Ο κύκλος αυτός αποτελεί την 1η φάση της θεωρητικής εκπαίδευσης του ετήσιου προγράμματος εκπαίδευσης (θεωρητικής και πρακτικής) που υλοποιεί το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας (περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το σύνδεσμο).

Ο ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί σε 2 διήμερα σεμινάρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας στη Ραψάνη Λάρισας. Το πρώτο διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Μαρτίου και το δεύτερο στις 6-7 Απριλίου 2019.

Η παρακολούθηση του Ά σεμιναριακού κύκλου αποτελεί προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Β΄ κύκλο εκπαίδευσης και να ολοκληρώσουν το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Όσοι/ες έχουν ενδιαφέρον για τα εισαγωγικά αυτά σεμινάρια, αλλά δεν δύνανται να συμμετάσχουν στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορούν να παρακολουθήσουν αυτόνομα τον εισαγωγικό αυτό κύκλο, λαμβάνοντας βεβαίωση συμμετοχής για το συγκεκριμένο κύκλο.

Διαβάστε Επίσης  ΚΕΘΕΑ: O COVID-19 και η επόμενη μέρα για τις εξαρτήσεις

Περιεχόμενο κύκλου εκπαίδευσης

Οι θεματικές ενότητες που θα καλύψει ο εισαγωγικός κύκλος εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων είναι οι εξής:

  • Ιστορική αναδρομή της εξέλιξης του φαινομένου της εξάρτησης
  • Εισαγωγή στις κριτικές προσεγγίσεις του φαινομένου της εξάρτησης
  • Κριτική προσέγγιση της δράσης των ψυχοτρόπων ουσιών
  • Επιδημιολογικά στοιχεία για τα είδη των εξαρτήσεων και την εξάπλωση τους στη σύγχρονη εποχή
  • Εισαγωγή στις θεωρίες αιτιοπαθογένειας του φαινομένου της εξάρτησης
  • Εισαγωγή στις πρακτικές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων (επαγγελματικές προτάσεις και προτάσεις αυτοβοήθειας/ αλληλοβοήθειας)
  • Εισαγωγή στις προσεγγίσεις πρόληψης των εξαρτήσεων

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής και διαδικασία επιλογής

Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι τμημάτων Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Παιδαγωγικών Τμημάτων καθώς και Επιστημών Υγείας δημόσιων ιδρυμάτων της χώρας ή ισότιμων ιδρυμάτων του εξωτερικού, αναγνωρισμένων από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Για τη συμμετοχή αποφοίτων άλλων αναγνωρισμένων τμημάτων Πανεπιστημίου και ΤΕΙ απαιτείται συνεννόηση με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.

Για την ένταξη του κάθε ενδιαφερόμενου στον εισαγωγικό κύκλο εκπαίδευσης απαιτείται η αποστολή βιογραφικού στο education@selfhelp.gr, όπου να αναφέρεται και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό κύκλο.

 

Κόστος συμμετοχής

Λόγω της μείωσης του συνολικού προϋπολογισμού των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας υπάρχει ένα κόστος συμμετοχής που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του χώρου διεξαγωγής των σεμιναρίων καθώς και το πρωινό γεύμα. Το κόστος συμμετοχής στον εισαγωγικό κύκλο εκπαίδευσης είναι 30 ευρώ το διήμερο ανά άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-18:00) – Ρουμελιώτη Έρση, τηλ.: 6981908700

Διαβάστε Επίσης  «Εμψυχωτής Κοινότητας» 2ος κύκλος – Πρόγραμμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!