Ημερίδα “Πρόληψη και καταπολέμηση των διακρίσεων που συνδέονται με την ταυτότητα ή και έκφραση φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό”

Η Επιτροπή Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: ”Πρόληψη και καταπολέμηση των διακρίσεων που συνδέονται με την ταυτότητα ή και έκφραση φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό” την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, ώρα 9:30 – 14:30 στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής, ΑΠΘ.

Η ημερίδα έχει ένα θεωρητικό/εισαγωγικό και ένα πρακτικό/βιωματικό τμήμα.

  • Εισηγήτρια: Πάρβυ Πάλμου, ειδική σε θέματα συμβουλευτικής και αυτογνωσίας σε lgbtqi θέματα. 
  • Χαιρετισμός –σύντομη παρέμβαση της Δήμητρας Κογκίδου, Προέδρου της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ, με θέμα: ”Ασφαλή και συμπεριληπτικά πανεπιστήμια, χωρίς εκφοβισμό και διακρίσεις με βάση το φύλο, την ταυτότητα ή/και έκφραση φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό”.

Στόχος είναι:

Η πρόληψη και καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων που συνδέονται με το φύλο, την ταυτότητα ή/και έκφραση φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό, η προώθηση του σεβασμού της διαφορετικότητας, η προώθηση συμπεριληπτικής κουλτούρας και γενικότερα η ευαισθητοποίηση σε θέματα φύλου για την πρόληψη της ανάπτυξης της ομοφοβίας /τρανσφοβίας και την άμεση ή έμμεση αναπαραγωγή επιβλαβών στερεοτύπων κατά των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων.

Ειδικότερα:

  • Η κατανόηση ότι υπάρχουν διακρίσεις στη βάση της ταυτότητας ή/και έκφρασης φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και του εύρους τους στη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα. Επίσης, η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διακρίσεις αυτές έτσι ώστε να διευκρινισθεί τι συνιστά έμφυλη διάκριση με στόχο τη δραστηριοποίηση όλων μας για την εξάλειψή τους.
  • Η εισαγωγή στην lgbtqi ορολογία.
  • Η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων σε θέματα ομοφοβίας και τρανσφοβίας με σκοπό τη συνεισφορά στην εξάλειψη των ομοφοβικών και τρασφοβικών φαινομένων.
  • Η διερεύνηση θεμάτων ταυτότητας ή/και έκφρασης φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού με σκοπό την αυτογνωσία των συμμετεχουσών/όντων και την εκπαίδευσή τους στην αποδοχή της διαφορετικότητας με βιωματικές ασκήσεις.
  • Η εξοικείωση με καλές πρακτικές σε θέματα ομοφοβικού /τρανσφοβικού εκφοβισμού.
  • Η εκπαίδευση σε ασφαλείς τρόπους γνωστοποίησης στην οικογένεια /coming out της lgbtqi ταυτότητας με σκοπό την προστασία τους από ομοφοβικές και τρανσφοβικές συμπεριφορές.
  • Η επαφή με τους μύθους και την πραγματικότητα για τα lgbtqi άτομα με στόχο την εξάλειψη των προκαταλήψεων και στερεότυπων.
  • Αύξηση της επίγνωσης σχετικά με την ομοφοβική /τρανσφοβική /αμφιφοβική ρητορική στα ΜΜΕ.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο: isotita-comm@auth.gr
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

 

Διαβάστε Επίσης  Πολωνία: το Συμβούλιο «επιτέλους να δράσει» για τις μειονότητες και το κράτος δικαίου

Be the first to comment on "Ημερίδα “Πρόληψη και καταπολέμηση των διακρίσεων που συνδέονται με την ταυτότητα ή και έκφραση φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!