«Η είσοδος στο σχολείο παιδιών που έχουν ΛΟΑΤ γονείς» | Πρόσκληση συμμετοχής σε επιστημονική έρευνα

Από τον Μάρτιο του 2018 διενεργείται, στο πλαίσιο του Τμήματος Νοσηλευτικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονική μελέτη, που διερευνά την εμπειρία των ΛΟΑΤ (λεσβιών, ομοφυλόφιλων/γκέι, αμφιφυλόφιλων/μπάι, τρανς) γονέων, σχετικά με την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο. Η μελέτη, η οποία αποτελεί μέρος διδακτορικής διατριβής, εξετάζει ταυτόχρονα το ζήτημα και από την πλευρά των εκπαιδευτικών.

Το μεγάλο κενό επιστημονικής τεκμηρίωσης, με δημοσιευμένη έρευνα που να προέρχεται από την Ελλάδα, αποτέλεσε τον βασικό λόγο επιλογής του θέματος της μελέτης. Ο αριθμός των οικογενειών με ΛΟΑΤ γονείς γνωρίζουμε ότι αυξάνεται· ωστόσο η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται από κάποιου είδους θεσμική πρόβλεψη, για ουσιαστική συμπερίληψη των παιδιών των οικογενειών αυτών, στο ελληνικό σχολείο. Ως αποτέλεσμα, αφήνεται χώρος για εκδήλωση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού ή/και κοινωνικής απομόνωσής τους. Τα επιστημονικά δεδομένα που θα προκύψουν από την τρέχουσα μελέτη προσδοκούμε ότι θα συνεισφέρουν στη στοιχειοθέτηση των αιτημάτων, αλλά και των ίδιων των απαιτούμενων αλλαγών, ώστε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικογενειακού σχηματισμού και σύστασης, να αισθάνονται ευπρόσδεκτα και ισότιμα, στο σχολείο.

Εάν είστε ΛΟΑΤ γονέας, με παιδί/-ά στο Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό, ή εκπαιδευτικός που είχατε ή έχετε παιδιά ΛΟΑΤ γονέων στην τάξη σας, σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στη μελέτη μας. Κάθε επικοινωνία είναι εμπιστευτική, σύμφωνα με τους κανόνες επιστημονικής δεοντολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έρευνας, στο http://users.uoa.gr/~makales.

 

Διαβάστε Επίσης  Ερωτηματολόγιο για την εμπειρία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!