“Θέλω να πηγαίνω στο σχολείο και να αισθάνομαι όπως όλα τα παιδιά!”

Το 2018 περισσότερα από 1.250 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες παρακολούθησαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αποκτώντας πρόσβαση στην εκπαίδευση, απαραίτητη για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη και την ομαλή τους ένταξη στην κοινωνία.

Το βίντεο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τα λόγια, τις φράσεις και τις ζωγραφιές των μαθητών που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΜΕΤΑδρασης “Βήμα στο Σχολείο”, οι οποίοι προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες.

Η εκπαιδευτική δράση της ΜΕΤΑδρασης στην Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία” του Δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Από 1/3/2018 έως 31/12/2018, η δράση της ΜΕΤΑδρασης χρηματοδοτήθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO). Από τον Ιανουάριο του 2019, η ΜΕΤΑδραση υλοποιεί τα μαθήματα αποκλειστικά με την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών της. 

Στηρίξτε την δράση

 

Διαβάστε Επίσης  Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστηματική Φιλοσοφία» 2020-2021

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!