Μικρό Λεξικό Βασικής Επικοινωνίας σε 6 γλώσσες για πρόσφυγες/μετανάστες και παρόχους υπηρεσίων

Το μικρό λεξικό βασικής επικοινωνίας είναι ένα εργαλείο για τη διευκόλυνση της καθημερινής επικοινωνίας μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών με άτομα που μιλούν Ελληνικά ή Αγγλικά. Προορίζεται για την ανταλλαγή γενικών πληροφοριών, καθώς και πληροφορίες για θέματα που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης, τα τρόφιμα, την υγεία και την προστασία. Περιλαμβάνονται ειδικά κεφάλαια για τις γυναίκες και τα ασυνόδευτα παιδιά. Για να καθίσταται ικανή η αμφίδρομη αλληλεπίδραση, όλα τα λήμματα έχουν αποδοθεί φωνητικά στα Αραβικά, Φαρσί, Σορανί, Κιρμαντζί, Ουρντού, Γαλλικά και Ελληνικά και είναι διαθέσιμα και στα Αγγλικά.

Τα έξι μικρά λεξικά είναι τυπωμένα σε 15.000 αντίτυπα τσέπης, που θα διανεμηθούν δωρεάν στους δικαιούχους. Φάκελοι με τα ίδια κεφάλαια, με αντίστοιχο περιεχόμενο και αντίστροφη φωνητική απόδοση θα διατεθούν προς τους Υπεύθυνους Διοίκησης σε Κέντρα Φιλοξενίας για πρόσφυγες, τους παρόχους υπηρεσιών και σε άλλους φορείς σε ανοιχτούς χώρους διαμονής σε όλη τη χώρα.

Ηλεκτρονικές εκδόσεις του Mικρού Λεξικού είναι επίσης διαθέσιμες online σε μορφή PDF για λήψη και εκτύπωση σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. Tο Mini Lexicon είναι επίσης διαθέσιμο και σε εφαρμογή. 

Στο ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τις ηλεκτρονικές μορφές του λεξικού καθώς και Οδηγίες για Παρόχους Υπηρεσιών.

 

ΜΙΚΡΟ ΛΕΞΙΚΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Το Μικρό Λεξικό εκδόθηκε από την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Ελλάδας, την ΕΑΔΑΠ και τη ΜΕΤΑδραση, με σχεδίαση από την Ιωάννα Αραβανή. Χρηματοδοτείται από την Ελβετική Υπηρεσία Ανάπτυξης και Συνεργασίας (SDC) και με την υποστήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε Επίσης  Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!