ΝΕΣΤΩΡ | Έναρξη του νέου χειμερινού κύκλου του «Σχολείου Φροντιστών» στο Δήμο Βριλησσίων

Σήμερα, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, ξεκινάει ο νέος χειμερινός κύκλος του Σχολείου Φροντιστών Δήμου Βριλησσίων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Διεύθυνση: Κισσάβου 11, Βριλήσσια / Ώρες 17.00-18.00).

Το Σχολείο Φροντιστών αποτελεί ένα Πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς με νόσο Alzheimer και προσφέρεται δωρεάν. Το Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους φροντιστές να ενημερωθούν πάνω σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη φροντίδα των ασθενών με άνοια και παράλληλα να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και καλούνται να διαχειριστούν.

Επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Ψυχίατρος Δρ. Αντώνης Μούγιας.

Υπεύθυνοι οργάνωσης του Δήμου Βριλησσίων είναι οι κκ. Μ. Λουλέ, Ψυχολόγος και Γ. Σορανίδου Ψυχολόγος.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση (ημέρα Τετάρτη), δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας παράλληλα λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τις Φιλικές Κοινότητες για την Άνοια που υλοποιούνται μέσω του μνημονίου συνεργασίας της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ» με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.) και τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

Πατήστε εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Σχολείου Φροντιστών.

Διαβάστε Επίσης  Έρευνα: Ο Αντίκτυπος της Πανδημίας του COVID-19 στην Περιγεννητική Ψυχική Υγεία (RiseupPPD-Covid)

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!