Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Τριήμερη Προπτυχιακή Επιμόρφωση σχετικά με την Έμφυλη Βία

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών (ΚΓΜΕ) ΔΙΟΤΙΜΑ, διοργανώνει:

Τριήμερη Προπτυχιακή Επιμόρφωση σχετικά με την Έμφυλη Βία.

Η επιμόρφωση πραγματοποιείται:

Α) στο πλαίσιο της δράσης του ΚΓΜΕ ΔΙΟΤΙΜΑ για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των έμφυλων ανισοτήτων και

Β) στο πλαίσιο της δράσης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των φοιτητών του σε σχετικά θέματα.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης είναι η περαιτέρω επιμόρφωση των υπό εκπαίδευση κοινωνικών λειτουργών σε θέματα που σχετίζονται με ζητήματα φύλου και έμφυλης βίας. Συμπληρωματικά με τις γνώσεις που λαμβάνουν στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών τους, το σεμινάριο στοχεύει στη μεταφορά της εμπειρίας από το πεδίο στις/στους μελλοντικές/ούς επαγγελματίες καθώς και στην περαιτέρω επιμόρφωσή τους για την εργασία με μεταναστευτικούς/προσφυγικούς πληθυσμούς.

Οι επιμορφώσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

  • Επιμόρφωση, Ομάδα Α:
    Δευτέρα 25 έως Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, από τις 09.30 έως τις 16.30.
  • Επιμόρφωση, Ομάδα Β:
    Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, από τις 09.30 έως τις 16.30.

Οι επιμορφώσεις αφορούν μόνο στις/στους φοιτήτριες/φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής 

Κατά τη διάρκειά της επιμόρφωσης, οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εισηγήσεις σχετικά με το Φύλο, την Έμφυλη Βία, το εθνικό σύστημα προστασίας των ατόμων που έχουν υποστεί έμφυλη βία καθώς και τεχνικές επικοινωνίας και υποστήριξής τους.

Η επιμόρφωση οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “The Survivor Project: Enhancing Services for Refugee and Migrant GBV Survivors”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συντονιστικός φορέας του προγράμματος είναι το ΚΓΜΕ ΔΙΟΤΙΜΑ ενώ στους φορείς υλοποίησης συμπεριλαμβάνονται η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και το IRC HELLAS.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας το αργότερο έως και την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, συμπληρώνοντας της φόρμα που θα βρείτε εδώ εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην Ομάδα Α και εδώ αν θέλετε να συμμετάσχετε στην Ομάδα Β

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Βιργινία Ξυθάλη στο 210.3244380, σε ώρες γραφείου (10:00-17:00).

 

Διαβάστε Επίσης  Σημαντική αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τις μέρες της «καραντίνας»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!