Έμμισθη πρακτική άσκηση στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κάθε χρόνο η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει την ευκαιρία σε 100 άτομα να κάνουν έμμισθη πρακτική 5 μηνών. Οι ασκούμενοι θα εργαστούν ως μέρος μιας ομάδας στο τμήμα για το οποίο έχουν επιλεγεί. Τα καθήκοντά τους θα περιλαμβάνουν την παρουσία τους σε συνεδριάσεις, την τήρηση πρακτικών, τη διεξαγωγή προετοιμασίας, και την έρευνα για συγκεκριμένα ζητήματα.

Διαβάστε Επίσης  Φροντιστής Διερμηνέας (Φαρσί) στο Κοινωνικό Ελληνικό Κλιμάκιο Άμεσης Βοήθειας

Κριτήρια Επιλογής

– να είναι πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή χώρας που έχει ολοκληρώσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

– να έχουν άριστη γνώση μίας από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και πολύ καλή γνώση τουλάχιστον μίας ακόμα. Στην πράξη,η γνώση Αγγλικών ή Γαλλικών είναι απαραίτητη

– οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών και να έχουν λάβει πιστοποίηση μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων. Οι περισσότεροι υποψήφιοι συνήθως είναι απόφοιτοι νομικής, πολιτικών επιστημών, διεθνών σχέσεων, ευρωπαϊκών σπουδών και οικονομικών.

Η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου αναζητά επίσης και υποψήφιους άλλων τομέων όπως: μετάφραση, ανθρώπινο δυναμικό, επικοινωνία, εκπαίδευση, πληροφορική, graphic design, multimedia, αγροτική τεχνολογία, βιοχημική μηχανική, υγεία και ασφάλεια τροφίμων, διαχείριση ενέργειας, περιβάλλοντικών σπουδών, αεροδιαστημική μηχανική.

Πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και την περίοδο που ξεκινά την 1 Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται 31 Ιανουαρίου 2020, αν τη στιγμή της επιλογής το Ην. Βασίλειο είναι μέλος της ΕΕ.

 

Ποιος δε μπορεί να συμμετέχει

– Υποψήφιοι που έχουν συμμετέχει στο παρελθόν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή εργασίας (έμμισθο ή άμισθο) για περίοδο άνω των 6 εβδομάδων σε οποιοδήποτε θεσμό, σώμα, ή γραφείο της ΕΕ.

Οι περίοδοι πρακτικής άσκησης είναι:

– 1 Φεβρουαρίου – 30 Ιουνίου

– 1 Σεπτεμβρίου – 31 Ιανουαρίου

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

– 16 Οκτωβρίου 2019 (για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου – 30 Ιουνίου 2019)

– 1 Απριλίου 2019 (για την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου -31 Ιανουαρίου 2020)

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ | Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πηγή: consilium.europa.eu

Διαβάστε Επίσης  Psychologist @ Cyprus Refugee Council

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!