Βερολίνο | Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων μέσων μεταφοράς ευαισθητοποιεί για το έμφυλο μισθολογικό χάσμα

Μετάφραση: Ντούνης Ανδρέας

Οι γυναίκες θα μετακινηθούν με το μετρό, τα τραμ και τα λεωφορεία του Βερολίνου με 21 τοις εκατό έκπτωση αυτό το μήνα, μία συμβολική κίνηση που αντανακλά το έμφυλο μισθολογικό χάσμα στη Γερμανία, όπως ανέφερε η εταιρία που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης, BVG.

To “Frauenticket” θα “κάνει την εμφάνισή του” στα εκδοτήρια εισιτηρίων της πόλης στις 18 Μαρτίου, με τα ειδικά πάσο να είναι ενεργά έως τις 3 π.μ την επόμενη ημέρα, ανέφερε η BVG.

Η έκπτωση θα μειώσει το κόστος ενός ημερήσιου εισιτηρίου στις δύο εσωτερικές ζώνες του Βερολίνου από €7 σε €5.50.

“Οι περισσότεροι άντρες στο Βερολίνο όχι απλώς θα κατανοήσουν αυτή την κίνηση, αλλά και θα την υποστηρίξουν” ανέφερε η BVG, προσθέτοντας πώς αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο που έχει ως στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης. “{..} Ειδικότερα από τη στιγμή που αυτή η μικρή συμβολική κίνηση είναι δυσανάλογη με όσα στερούνται οι γυναίκες σε όρους εισοδήματος σε ετήσια βάση.

Η κίνηση συμπίπτει χρονικά με την ημέρα για την ίση αμοιβή, και έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες αφότου η τοπική κυβέρνηση στη Γερμανική πρωτεύουσα ψήφισε νόμο που καθιερώνει δημόσια αργία κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το έμφυλο μισθολογικό χάσμα στη Γερμανία είναι μεταξύ των ευρύτερων στην ΕΕ, με την Εσθονία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας να είναι οι μοναδικές χώρες που σημειώνουν υψηλότερες διαφορές, σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat για το 2017.

Η BVG | Επιχείρηση Αστικών Συγκοινωνιών Βερολίνου, η οποία ανήκει στο Δήμο και απασχολεί περίπου 15,000 ανθρώπους, ανέφερε πώς θα επιδιώξει την επίτευξη του στόχου της αύξησης της γυναικείας εκπροσώπησης στο εργατικό της δυναμικό από 20 τοις εκατό σε 27 τοις εκατό έως το 2022.

Πηγή: politico.eu

Διαβάστε Επίσης  Πανδημίες: Αλλάζουν τον τρόπο αντιμετώπισης της ηλικίας και της γήρανσης;

Be the first to comment on "Βερολίνο | Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων μέσων μεταφοράς ευαισθητοποιεί για το έμφυλο μισθολογικό χάσμα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!