Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη απελευθερώνει κάθε μέρα κι από ένα νέο e-book | Εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook” (3 – 9 Μαρτίου 2019)

H εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook” διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2004, μια πρωτοβουλία της συγγραφέα Rita Y. Toews από τον Καναδά και η προσπάθεια συνεχίζει με κύριο οργανωτικό φορέα το βιβλιοπωλείο Smashwords. Στην Ελλάδα η πρώτη συστηματική προσπάθεια για διοργάνωση της εβδομάδας έγινε το 2013 με πρωτοβουλία του eAnagnostis.gr με μεγάλη συμμετοχή, κάτι που επαναλήφθηκε και το 2014. Η πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα για συμμετοχή στην εβδομάδα έγινε το 2012 από τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ (ΤΗΜΜΥ), που ανέβασε σχετικό υλικό στο blog της. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εβδομάδας είχε πάρει το 2018 η Ανοικτή Βιβλιοθήκη. Η εβδομάδα έχει καταγραφεί και στο website “Σαν Σήμερα”.

Από την Κυριακή, 3 Μαρτίου έως το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019 είναι και φέτος η εβδομάδα Διάβασε ένα ebook, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι της εβδομάδας “Διάβασε ένα ebook”:

  • να ενημερώσει τους αναγνώστες για τα ebooks
  • να ενθαρρύνει την ανάγνωση ebooks
  • να ενθαρρύνει εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπωλεία, συγγραφείς και κατασκευαστές συσκευών να προσφέρουν για αυτές τις μέρες δωρεάν ή με μεγάλη έκπτωση ebooks και συσκευές

 

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη θα απελευθερώνει κάθε μέρα κι από ένα νέο e-book

 

openbook.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Τζιόρτζιο Αγκάμπεν: Μέσα χωρίς σκοπό- Σημειώσεις για την πολιτική & Τι είναι μια διάταξη;

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!