Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2019: “Leave no one behind”

Όλοι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ζωές που προσφέρουν ικανοποίηση, με πλήρη και ισότιμο τρόπο με τους άλλους ανθρώπους, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας.

Η Ατζέντα για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030, ένα παγκόσμιο σχέδιο για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία, υπόσχεται ότι «κανείς δεν θα μείνει πίσω».

Για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2019, η CoorDown παρουσιάζει το βίντεο “Reasons to celebrate”, την διεθνή επικοινωνιακή εκστρατεία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την FCB México και την SMALL.

 

Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι οι επικρατούσες αρνητικές στάσεις, οι χαμηλές προσδοκίες, οι διακρίσεις και ο αποκλεισμός καθιστούν βέβαιο ότι τα άτομα με σύνδρομο Down μένουν πίσω. Αυτό συμβαίνει στην κοινωνία, αλλά επίσης και στις κοινότητες των ατόμων με αναπηρίες και των ατόμων με σύνδρομο Down.

Υπάρχει μια έλλειψη κατανόησης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σύνδρομο Down κατά τη διάρκεια της ζωής τους και της αποτυχίας να τα στηρίξουν με τις ευκαιρίες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να ζήσουν ζωές γεμάτες ικανοποίηση.

Σε όλους τους τομείς της ζωής, όπως η δια βίου προσωπική ανάπτυξη, οι προσωπικές σχέσεις, η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη, η εργασία και τα μέσα διαβίωσης, η αναψυχή και ο ελεύθερος χρόνος και η συμμετοχή στη δημόσια ζωή, όλοι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down πρέπει να έχουν ευκαιρίες με πλήρη και ισότιμο τρόπο με τους άλλους ανθρώπους.

Τα άτομα με σύνδρομο Down και όσοι υποστηρίζουν και συνεργάζονται με αυτά πρέπει να ενδυναμωθούν για να υποστηρίξουν τις ευκαιρίες αυτές. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απευθύνονται σε άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, των επαγγελματιών υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, των εργοδοτών, των κοινοτικών και δημόσιων φορέων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ευρύτερης κοινότητας, ώστε να κατανοήσουν πώς θα παρέχουν αυτές τις ευκαιρίες και να τους ενθαρρύνουν για να διαδώσουν αυτό το μήνυμα αλλαγής.

Γιατί την φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, η Down Syndrome International ζήτησε από τα μέλη της να στείλουν βίντεο βασισμένα στο κάλεσμα “Leave no one behind”. Όλα τα βίντεο είναι διαθέσιμα στην ακόλουθη λίστα στο Youtube: #LeaveNoOneBehind YouTube Playlist.

 

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down;

 

Πηγή: worlddownsyndromeday2.org

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Διεθνής Ημέρα για την καταπολέμηση της φτώχειας 2020 | Κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη για όλους

Be the first to comment on "Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2019: “Leave no one behind”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!