Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2019 – Walk Against Discrimination

Χθες, 21 Μαρτίου, Διεθνής Ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 5η συνεχή χρονιά, κάλεσε όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη χώρα μας (ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, Ρομά, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Οροθετικοί, Ηλικιωμένοι, Χρήστες Ψυχοδραστικών ουσιών, Ψυχικά ασθενείς, Θρησκευτικές ομάδες, κ.ά.), ενωμένοι πραγματοποίησαν τον “Περίπατο κατά των Διακρίσεων”, βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο. Στον περίπατο συμμετείχαν πάνω από 110 οργανώσεις. 

Η λήξη του Περιπάτου, όπως κάθε χρόνο, σηματοδοτήθηκε με την απονομή του επάθλου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – Τζανέτος Αντύπας 2019 σε μία οργάνωση/φορέα για την προσφορά του στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φέτος, η οργανωτική επιτροπή του Περιπάτου αποφάσισε να απονείμει το έπαθλο στο Golden Dawn Watch – την πλατφόρμα παρακολούθησης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μία συμμαχία της Κοινωνίας των Πολιτών, η οποία καταγράφει την ιστορική -σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, και τάσσεται ενάντια στον φασισμό και τη ρατσιστική βία. Η απονομή καθιερώθηκε από το 2017 στη μνήμη του ακτιβιστή και ιδρυτή της οργάνωσης PRAKSIS, Τζανέτου Αντύπα, όπου κάθε χρόνο απονέμεται η σκυτάλη σε μία οργάνωση/φορέα ή άνθρωπο που ασχολείται με τα θέματα του Αντιρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Φέτος, η Οργανωτική Επιτροπή του Περιπάτου κατά των Διακρίσεων έθεσε το ζήτημα των ολοένα αυξανόμενων περιστατικών ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές πρόκειται να δημοσιοποιήσει Δημόσια Δήλωση -ανοιχτή σε υπογραφές από την Κοινωνία των Πολιτών και τους απλούς πολίτες, με την οποία ζητά από τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας.

H Οργανωτική Επιτροπή του Περιπάτου για το 2019 ήταν:

RVRN – Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας
Greek Forum of Migrants – Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (Σωματείο 40 Μεταναστευτικών Κοινοτήτων)
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
PRAKSIS
Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Αθηνών (ΣΕΜ Αθηνών)
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)
Gregory Vallianatos

Ο Περίπατος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

 

*Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων Μεταναστών

 

Διαβάστε Επίσης  Πρόσκληση στον Κύκλο Εργαστηρίων URBANA.URBANO

Be the first to comment on "Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2019 – Walk Against Discrimination"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!