Πρακτική Άσκηση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Έχετε σπουδάσει νομική, πολιτικές επιστήμες ή διερμηνεία; Θα θέλατε να μάθετε για τις λειτουργίες του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και να αποκτήσετε εμπειρία στον τομέα των σπουδών σας; Αν ναι κάντε αίτηση τώρα.

Κάθε χρόνο, το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσφέρει ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων πρακτικής άσκησης μέγιστης διάρκειας πέντε μηνών. Οι περίοδοι πρακτικής άσκησης συνήθως αναλαμβάνονται από την Υπηρεσία Έρευνας και Τεκμηρίωσης, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών του Δικαστηρίου, και από τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης ή τη Διεύθυνση Διερμηνείας.

Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει:

  • να είναι πολίτες ενός κράτους μέλους της ΕΕ,
  • να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου στη Νομική ή στις Πολιτικές Επιστήμες. Στην περίπτωση που η πρακτική άσκηση θα γίνει στην Διεύθυνση Διερμηνείας τότε οι υποψήφιοι χρειάζεται να έχουν δίπλωμα στη διερμηνεία συνεδρίων, το οποίο εάν είναι απαραίτητο να  συμπληρώνεται από ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα, ή ισοδύναμη επαγγελματική εμπειρία,
  • να έχουν άριστη γνώση μίας από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και καλή γνώση μιας δεύτερης. Η καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας είναι επιπλέον προσόν.

Η πρακτική άσκηση διερμηνείας  έχει διάρκεια 10 με 12 εβδομάδες και απευθύνεται σε νέους ειδικευμένους διερμηνείς  συνεδρίων των οποίων οι γλωσσικές τους γνώσεις ενδιαφέρουν τη Διεύθυνση Διερμηνείας. Οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους στην διερμηνεία και κυρίως στην νομική διερμηνεία μέσω της προετοιμασίας δικογραφιών, ορολογικής έρευνας και πρακτικής εξάσκησης σε «σιωπηλό θάλαμο».

 

Μηνιαίο Επίδομα: 1200 ευρώ

Προθεσμία: 15 Απριλίου 2019

Πατήστε εδώ | Πρακτική Άσκηση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε Επίσης  Θέσεις Εργασίας στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

Be the first to comment on "Πρακτική Άσκηση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!