Πρόσκληση νέων στιχουργών για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό έργο Introspection Music Experience

O οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» απευθύνει

Ανοιχτή Πρόσκληση

για συμμετοχή νέων στιχουργών

στο ευρωπαϊκό έργο

«INTROSPECTION MUSIC EXPERIENCE»

 

Λίγα λόγια για την «ΕΔΡΑ» (www.edracoop.gr)

Ο φορέας «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων ‘ΕΔΡΑ’» είναι ένας αστικός μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός που δραστηριοποιείται από το 2001 για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων, εφαρμόζοντας μία ολιστική ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τις διάφορες ομάδες πληθυσμού που εξυπηρετεί. Προσφέρει άμεσες υπηρεσίες ψυχικής Υγείας σε πάσχοντες, καθώς και στο παιδί και την οικογένεια όσον αφορά την  αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών. Ο φορέας έχει πλούσια δραστηριότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχοντας συντονίσει και λάβει μέρος σε πληθώρα έργων που έχουν ως αντικείμενο τη σύνδεση της Ψυχικής Υγείας με επιμέρους πεδία όπως η Τέχνη, ο Αθλητισμός κ.α. καθώς και την στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων γενικότερα.

Το έργο: “Introspection Music Experience”

To I.M.E., το οποίο έχει διάρκεια έως και τον Ιούλιο του 2021,  είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που συγκεντρώνει νέους μουσικούς με γνήσιο ενδιαφέρον στο θέμα της ψυχικής υγείας  από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Αγγλία και το Βέλγιο .

Οι μουσικοί αυτοί, σε συνεργασία με εκκολαπτόμενους στιχουργούς που έχουν βιώσει ή βιώνουν κάποια δυσκολία όσον αφορά την ψυχική τους υγεία και επιθυμούν να μιλήσουν για αυτή μέσα από τη μουσική, θα δημιουργήσουν από κοινού ένα μουσικό άλμπουμ, εμπνευσμένο από αντίστοιχες βιωματικές ιστορίες.

Το άλμπουμ θα διανεμηθεί ψηφιακά για μη κερδοσκοπικό σκοπό και θα προωθηθεί παράλληλα με μια σειρά συναυλιών σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες . Ο κύριος στόχος είναι να φέρει θέματα ψυχικής υγείας στο προσκήνιο και να τα ενσωματώσει στη συνείδηση νέων ακροατηρίων.

Ο ρόλος των στιχουργών

Η «ΕΔΡΑ» αναζητεί τρεις νέους , ερασιτέχνες στιχουργούς, οι οποίοι έχουν βιώσει δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις  ή αντιμετωπίζουν επί του παρόντος δυσκολίες που αφορούν την ψυχική τους υγεία και θέλουν να εκφραστούν μέσα από τη μουσική με σκοπό τη συνεργασία στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου “Introspection Music Experience”.

Οι στιχουργοί αυτοί, στα πλαίσια της εν λόγω συνεργασίας θα κληθούν:

 • Να συνεργαστούν με τρείς νέους μουσικούς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του έργου με σκοπό την προετοιμασία της δημιουργίας τριών (3) – τεσσάρων (4) διαφορετικών τραγουδιών.
 • Να συνδημιουργήσουν και να συμμετέχουν στην παραγωγή των προαναφερθέντων τραγουδιών.
 • Να συμμετέχουν στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ που θα είναι αφιερωμένο στο έργο.
 • Να συμμετέχουν στην παραγωγή ενός video clip καθώς και video lyrics για τα τραγούδια που θα έχουν δημιουργηθεί.
 • Να παρευρίσκονται σε τρεις συναυλίες στην Αθήνα, κατά τις οποίες θα παρουσιαστούν τα τραγούδια στο κοινό, που θα πραγματοποιηθούν εντός τριμήνου  Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2020.

Απαραίτητα προσόντα

 • Ικανότητα να εργάζεται σε ομαδικό πλαίσιο.
 • Επικοινωνιακές δεξιότητες.
 • Εμπειρία ή ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία.
 • Ο επιλεγμένος στιχουργός πρέπει να είναι διαθέσιμος και να δεσμεύεται να συνδράμει σε βάθος χρόνου για το έργο μέχρι το τέλος του 2020.

Παροχές

Οι στιχουργοί θα λάβουν:

 • Πρόσβαση σε πλήρως εξοπλισμένα μουσικά στούντιο και σύγχρονους μουσικούς χώρους
 • Καθοδήγηση και υποστήριξη από έμπειρο καλλιτεχνικό διευθυντή καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Δήλωση συμμετοχής

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να αποστείλουν στο ime@edra-coop.gr :

 • Ένα  σύντομο βιογραφικό  (όχι παραπάνω από μια σελίδα Α4)
 • Μια σύντομη συνοδευτική επιστολή (δεν χρειάζεται να υπερβαίνει τις 500 λέξεις) στην οποία θα περιγράφουν τι τους παρακίνησε να δηλώσουν συμμετοχή στο “Introspection Music Experience” καθώς και τι σημαίνουν οι λέξεις «ψυχική υγεία» για εκείνους.
 • Ιστοσελίδες, ηλεκτρονικούς συνδέσμους  ή αρχεία με δείγματα της δουλειάς τους / δικής τους δημιουργίας.

 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 29/3/2019.

 

Η διαδικασία επιλογής των στιχουργών θα συνεχιστεί με τη διεξαγωγή συνεντεύξεων στα μέσα του Απριλίου 2019.

 

Πληροφορίες

Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»
Αισχύλου 5
12134, Περιστέρι
Τηλέφωνο: 210-5913826

“The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.”

 

Διαβάστε Επίσης  Πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας

1 Comment on "Πρόσκληση νέων στιχουργών για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό έργο Introspection Music Experience"

 1. Σαν ΑΜΕΑ και με ψυχικά προβλήματα αντιμετωπίζοντας κατάθλιψη, η μουσική είναι το καλύτερο φάρμακο και με έχει βοηθήσει πολύ! Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινε αυτή η κίνηση και σαν μουσικός βοηθώντας τον εαυτό μου θα ήθελα να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!