Σεμινάριο: “Αμυντικοί Μηχανισμοί: Με ποιες διαταραχές συνδέονται” (31/3/2019) | περί Ψυχής

*Το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί αυτοτελή ενότητα του Κύκλου Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Ψυχοπαθολογίας πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. – Υπουργείο Παιδείας

 

Συχνά ακούμε τον όρο άμυνα.

Πολλές φορές στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που εμπεριέχουν ισχυρό άγχος ή μεγάλη θλίψη. Για να ανταποκριθούμε σ’ αυτές απαντάμε συνήθως χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό άμυνας. Για παράδειγμα αρνούμαστε να παραδεχτούμε ένα δυσάρεστο συμβάν, «όχι, δεν μπορεί να έγινε», ή εξιδανικεύουμε τον/ την σύντροφό μας, «είναι τέλειος-α», ειδικά στην αρχή της σχέσης παραβλέποντας στοιχεία που δεν μας ικανοποιούν.

Η άμυνα είναι από την αρχή της ζωής μας παρούσα αφού ακόμα και το βρέφος διαθέτει τις δικές του για να προστατευτεί από το άγχος. Μας προσφέρει ανακούφιση από την ένταση  συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διατήρηση της συνοχής του Εγώ μας. Συνεπώς καταλαβαίνουμε πως έχουν μια θετική χροιά και εμπεριέχουν κάποια οφέλη γι’αυτόν που τις χρησιμοποιεί.

Ο καθένας μας διαθέτει ένα συνδυασμό αμυνών που χρησιμοποιεί σε συχνή βάση, ο οποίος είναι μοναδικός, και μπορεί να τροποποιηθεί με στόχο την απόκτηση ωριμότερων αμυνών.

Στο σεμινάριο θα ορίσουμε τι είναι η άμυνα, ποιες είναι, πώς χωρίζονται, θα δώσουμε παραδείγματα αμυνών και θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε ψυχοπαθολογίες με συγκεκριμένους αμυντικούς μηχανισμούς.

 

Εισηγήτρια: Χρυσούλα Καρεμφυλάκη, Ψυχολόγος ψυχαναλυτικής προσέγγισης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ημερομηνία: 31/03/2019 

Ώρα 5.00μ.μ.-9.00μ.μ.

Τοποθεσία «περί Ψυχής»

Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τηλ.Επικοινωνίας 210-80.68.212  και  694-996.7997

Κόστος 35 ευρώ

Για φοιτητές 25 ευρώ

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

“Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το “περί Ψυχής” και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν απομίμησης και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.”

“περί Ψυχής”

 

Διαβάστε Επίσης  Βιωματικό διαδικτυακό εργαστήριο διαχείρισης του στρες των φοιτητών ενόψει της εξεταστικής περιόδου από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Be the first to comment on "Σεμινάριο: “Αμυντικοί Μηχανισμοί: Με ποιες διαταραχές συνδέονται” (31/3/2019) | περί Ψυχής"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!