4ο Εφηβικό Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων

Μαθητές δημιουργούν διαφημίσεις για την πρόληψη των εξαρτήσεων και περνούν τα δικά τους κοινωνικά μηνύματα στον Δήμο Κηφισιάς στο 4ο Εφηβικό Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ». 

  Στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω δράσης, η οποία απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019, 47 παρεμβάσεις σε όλα τα τμήματα των γυμνασίων του Δήμου Κηφισιάς και ενημερώθηκαν 1.147 μαθητές. To Φεστιβάλ έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και για την υλοποίηση του συνεργάζεται η επιστημονική ομάδα και η διοίκηση του Κ.Π «Προνόη» με τους εθελοντές του Κέντρου, ασκούμενους φοιτητές ψυχολογίας και  μεταπτυχιακούς φοιτητές στην Εφηβική Ιατρική.

 Στο Φεστιβάλ,  θα γίνει η προβολή των πρωτότυπων διαφημίσεων που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές για την πρόληψη των εξάρτησης από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το διαδίκτυο σε συνομήλικους τους και παράλληλα  θα γίνει η επιλογή της καλύτερης.  Οι 3  νικήτριες ομάδες θα βραβευτούν με ένα δώρο έκπληξη, ενώ η καλύτερη διαφήμιση θα προβληθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικής και ευρύτερης εμβέλειας. Όλοι οι συμμετέχοντες  μαθητές θα λάβουν έπαινο συμμετοχής και ένα αναμνηστικό δώρο. 

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από μουσική συναυλία με τη συμμετοχή  του νεανικού μουσικού συγκροτήματος dPANSxMARSEAUX.  Η ημερομηνία υλοποίησης του είναι  στις 30/03/2019, 18.00-21.00 στο Δήμο Κηφισιάς (Δημαρχείο Κηφισιάς: Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου «Β. Γκατσόπουλος», Διονύσου & Μυρσίνης 2, Κηφισιά), με ελεύθερη είσοδο.

 

 

Διαβάστε Επίσης  Κύκλος σεμιναρίων μέσω διαδικτύου αποκλειστικά για ανθρώπους με προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια

Be the first to comment on "4ο Εφηβικό Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!