Διάλεξη της Σοφίας Ιορδανίδου “Ο δημοσιογράφος πολυεπιστήμων στα ψηφιακά περιβάλλοντα & η κατανόηση της λειτουργίας των Μέσων”

Διάλεξη με τίτλο “Ο δημοσιογράφος πολυεπιστήμων στο ψηφιακό περιβάλλον και η κατανόηση της λειτουργίας των Μέσων” θα δώσει η Σοφία Ιορδανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρος του Advanced Media Institute, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 20.00.

 H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ, στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2W4DkjF

Με δεδομένη την κρίσιμη θέση τους στο οικοσύστημα της ενημέρωσης και της πληροφόρησης, ο μηντιακός εγγραμματισμός για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους δεν είναι μόνο, ούτε καν κύρια, τεχνολογικός εγγραμματισμός, είναι επιστημονικός και εγκυκλοπαιδικός και εγγραμματισμός ανεύρεσης και αξιολόγησης πηγών. Περιλαμβάνει εργαλεία και γνώσεις που διδάσκονται αλλά και σταδιακές εμπειρογνωσίες. Η διατήρηση της μηντιακής εγγραμματοσύνης (όπως και κάθε εγγραμματοσύνης) απαιτεί μια συνεχή εγρήγορση. Η θέση μιας ιδανικής επαγγελματικής δημοσιογραφίας στον νέο οικοσύστημα της πληροφόρησης (και απέναντι στα πολλαπλά συστήματα παραπληροφόρησης), είναι λοιπόν μεταξύ άλλων ελεγκτική, επιτελική και διεπιστημονική. Περιλαμβάνει δε πολλά επίπεδα δεξιοτήτων και γνώσεων, και πολλά σημεία όπου χρειάζεται να συνεργαστεί με ειδικούς.

Η Σοφία Ιορδανίδου εργάστηκε πολλά χρόνια στον χώρο της Δημοσιογραφίας και της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Στη Ν. Υόρκη εργάστηκε στη Φωνή της Αμερικής, διαπιστευμένη στον Λευκό Οίκο ανταποκρίτρια εφημερίδων στην Ελλάδα, υπεύθυνη προεκλογικής καμπάνιας του Mondale. Στην Αθήνα, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και MEGA, σύμβουλος πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας, σύστησε και διηύθυνε τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του MEGA CHANNEL, το πρώτο τηλεοπτικό πρακτορείο στην Ελλάδα, NETNEWS Α.Ε., και την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας ΝΕΤRESULT Ε.Π.Ε.

 

Διαβάστε Επίσης  Γίνε μία από τις 250 γυναίκες που θα ενημερωθούν online για τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Δράσης «ΔΙΟΝΗ»

Be the first to comment on "Διάλεξη της Σοφίας Ιορδανίδου “Ο δημοσιογράφος πολυεπιστήμων στα ψηφιακά περιβάλλοντα & η κατανόηση της λειτουργίας των Μέσων”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!