Επιμορφωτικές ημερίδες από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας – Aντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού

Βήμα στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ανταπόκρισης σε επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών της Θεσσαλίας, αποτελεί η οργάνωση επιμορφωτικών ημερίδων στο σύνολο της Περιφέρειας από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας.

Αντικείμενο της επιμόρφωσης είναι οι διδακτικές πρακτικές διαχείρισης τάξης και η αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού. Η θεματολογία της επιμόρφωσης επελέγη με βάση την ανίχνευση των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στη διερεύνηση αυτή συμμετείχαν 1341 σε σύνολο 3025 εκπαιδευτικών και παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις επιμόρφωσης, μετά από συνεδρίαση, 240 από τους 367 Συλλόγους Διδασκόντων Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας.

Στη σειρά των επιμορφωτικών ημερίδων, έχει προγραμματιστεί συνδυασμός εισηγήσεων και παράλληλων εργαστηρίων, ώστε να παρουσιαστούν διδακτικές τεχνικές, που προτείνεται να εφαρμοστούν στη σχολική μονάδα και παράλληλα να καλλιεργηθεί φιλοσοφία συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών. Οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια αποτελούν προϊόν συνεργασίας όλων των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Δημοτικής Εκπαίδευσης και βασίζονται στις τελευταίες τάσεις της παιδαγωγικής επιστήμης.

Ο προγραμματισμός των ημερίδων φτάνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και θα υλοποιηθεί από κλιμάκια Σ.Ε.Ε. Οι ημερίδες απευθύνονται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν στο Δημοτικό Σχολείο και θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους ωραρίου. Συνέπεια αυτού είναι οι σχολικές μονάδες την ημέρα της επιμόρφωσης να μένουν κλειστές κατά περιοχές. Οι επιμορφώσεις ξεκινούν στις 17 Απριλίου με παράλληλες δράσεις στα δημοτικά σχολεία των περιοχών Παλαμά Καρδίτσας και Βελεστίνου Μαγνησίας και συνεχίζονται στις 18 Απριλίου στα δημοτικά σχολεία της περιοχής της Αγιάς Λάρισας και σχολείων του Δήμου Καρδίτσας. Ο προγραμματισμός προβλέπει την υλοποίηση των επόμενων ημερίδων αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

 

Διαβάστε Επίσης  Διαδικτυακή εκδήλωση «Gender Equality On and Off the Stage: Η Έμφυλη Ισότητα στην Καλλιτεχνική Δημιουργία»

Be the first to comment on "Επιμορφωτικές ημερίδες από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας – Aντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!