Διακρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για στελέχη φυλακών και επιμελητές ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής

Ολοκληρώθηκε στις αρχές του μήνα, το διήμερο διακρατικό πρόγραμμα που διοργάνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης στην Αθήνα, με θέμα την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης στην Ευρώπη. Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιώσει την ικανότητα των ποινικών συστημάτων στην Ευρώπη να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στο πρόβλημα της ριζοσπαστικοποίησης αλλά και να αναβαθμίσει τις δεξιότητες των στελεχών που εργάζονται στο σωφρονιστικό σύστημα, μέσω της εκπαίδευσης και της αμοιβαίας συνεργασίας.

Στην εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει και εξ αποστάσεως παρακολούθηση, συμμετείχαν 60 στελέχη από τις φυλακές της Ελλάδας και της Γερμανίας και 20 επιμελητές ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμμετείχαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων από 17 φυλακές της χώρας (Διευθυντές, Αρχιφύλακες, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό) και Επιμελητές Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής από τρεις υπηρεσίες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Γιαννακάκη, η οποία τόνισε ότι η επιμόρφωση του προσωπικού μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη του φαινομένου ενώ σημείωσε ότι η προσέγγιση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θέτει σε πρώτο πλάνο το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αποτελεί και την πιο έγκυρη προσέγγιση στο ζήτημα της αντιμετώπισης του βίαιου εξτρεμισμού.

 

Διαβάστε Επίσης  NESTOR: Εθνικό δίκτυο σχολών γονέων για την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου κρατουμένων

Be the first to comment on "Διακρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για στελέχη φυλακών και επιμελητές ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!