Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για κοινωνικούς λειτουργούς: Φροντίζοντας τα παιδιά που μετακινούνται μόνα

Η Ευρώπη φιλοξενεί περίπου 5,4 εκατομμύρια παιδιά-μετανάστες ©UNHCR/Benjamin Loyseau

Σε ολόκληρο τον κόσμο, χιλιάδες παιδιά ταξιδεύουν πέραν και μεταξύ συνόρων ως ασυνόδευτα και διαχωρισμένα από τους γονείς τους. Διαφορετικές χώρες μπορεί να αποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών αυτών με διαφορετικούς τρόπους, αλλά η ανάγκη για φροντίδα των παιδιών σε κίνηση είναι παγκόσμια. Περισσότερες από 20 οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων της IFSW, της ISS, της UNICEF και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες | UNHCR, συνεργάστηκαν για να σχεδιάσουν ένα σεμινάριο για κοινωνικούς λειτουργούς και για όσους/όσες ενδιαφέρονται για την παιδική ευημερία.

Το σεμινάριο (Massive Open Online Course) θα ενισχύσει τους επιμορφούμενους με την κατανόηση της διάκρισης και απόκρισης στις ανάγκες, συνθήκες και επιθυμίες των ασυνόδευτων και διαχωρισμένων από τις οικογένειές τους παιδιών σε κίνηση καθώς και των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο απομάκρυνσης. Περιλαμβάνονται πόροι και πληροφορίες για την υποστήριξη της πρόληψης του οικογενειακού διαχωρισμού / διαχωρισμού από τους κύριους φροντιστές / φροντίστριες – πρόληψη της μη-απαραίτητης τοποθέτησης ενός παιδιού σε εναλλακτική φροντίδα, και όποτε μία αντίστοιχη μορφή φροντίδας είναι απαραίτητη, η διασφάλιση της διαθεσιμότητας της κατάλληλης εναλλακτικής φροντίδας.

Η καθοδήγηση στα πλαίσια του σεμιναρίου λαμβάνει υπόψη τα διεθνή πρότυπα και πολιτικές, συμπεριλαμβάνοντας αρχές και δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν υπό τη Διεθνή Σύμβαση των ΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού – τις Κατευθυντήριες Γραμμές για την Εναλλακτική Φροντίδα Παιδιών – και τα Παγκόσμια Σύμφωνα για τη Μετανάστευση και για τους Πρόσφυγες.

 

Για να είναι ευρέως προσβάσιμη, η σειρά μαθημάτων είναι δωρεάν, με την παρακολούθηση να είναι δυνατή στα πλαίσια του διαθέσιμου χρόνου του κάθε επιμορφούμενου / επιμορφούμενης και διαθέσιμη σε τέσσερις γλώσσες: Αραβικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ: http://www.childrenonthemovemooc.com/

  • Το μάθημα ξεκινά στις 27 Μαΐου 2019

 

Πηγή: ifsw.org

 

Διαβάστε Επίσης  «Δημιουργώ τη σταδιοδρομία μου»: Διαδικτυακό σεμινάριο του Δήμου Νέας Ιωνίας και του ΕΟΠΠΕΠ

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!