“Τρίποντο στο Στίγμα” 2019 | 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά μπάσκετ ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Ημέρας «Franco Basaglia» της ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, διοργανώνουν πανελλήνιο τουρνουά μπάσκετ ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Πάνω από 100 ωφελούμενοι που θα εκπροσωπήσουν φορείς ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, Κέντρα Ημέρας) θα συμμετάσχουν σε αγώνες 3 x 3, με στόχο  τη νίκη απέναντι στο στίγμα της ψυχικής ασθένειας, απέναντι στη διάκριση και το ρατσισμό, απέναντι στην προκατάληψη.

Ψυχικά πάσχοντες και επαγγελματίες ψυχικής υγείας  θα αγωνιστούμε στο γήπεδο Ν. Πέρκιζας στο Χαλάνδρι το Σάββατο 1 Ιουνίου από τις 13:00 έως τις 20:00, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα ότι η ψυχική πάθηση δεν μας τρομάζει και δεν μας σταματά να ονειρευόμαστε και να διεκδικούμε. Μπορεί κάποιοι από μας να έχουμε ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν με ακούσιες νοσηλείες και με δύσκολες καταστάσεις. Να έχουμε βασανιστεί από την κοινωνική αναλγησία και τα περίεργα βλέμματα που μας  κοιτούν σαν να ήμασταν εξωγήινοι. Όμως είμαστε εδώ όρθιοι, υπερήφανοι και αγωνιστικοί, έτοιμοι να σκοράρουμε τρελά τρίποντα! Όλοι μαζί ενωμένοι, αφού ο αθλητισμός μόνο κάνει το ακατόρθωτο να φαίνεται δυνατό.

Ελάτε να χειροκροτήσετε. Ελάτε να συνδράμετε στα μαθήματα θάρρους και αξιοπρέπειας.  Ελάτε να γίνουμε πρωταθλητές και να βάλουμε τρίποντο στο στίγμα, σε μια βραδιά που θα κλείσει με άφθονο κέφι, stand-up comedy και ζωντανή ροκ μουσική!

 

Η οργανωτική επιτροπή του Τουρνουά

Φώτης Βασιλόπουλος

Δημήτρης Γαλάνης

Αγγελική Κολοκοτσά

Ελένη Τσαγκαράκη

 

Διαβάστε Επίσης  Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στις Βασικές Αρχές Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής με ΛΟΑΤΚΙ+ Άτομα

 

Be the first to comment on "“Τρίποντο στο Στίγμα” 2019 | 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά μπάσκετ ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!